MISLILE DA SPAVA Djevojčice danima živjele s mrtvim ocem

Njemačka policija
Ilustracija / hercegovina.info

Marco R. (35) iz njemačkog okruga Altötting preminuo je od srčanog udara. Živio je sa svoje tri kćeri na gornjem katu kuće u okrugu Altötting u kojem je i poznato Marijansko svetište u istoimenom glavnom gradu tog okruga. Djevojčice su provele tri dana i noći same kraj mrtvog oca prije nego što je pronađen, piše magazin Fenix.

Kako prenose lokalni mediji, djevojčice sada žive sa svojom tetom Biancom F., koja je i pronašla tijelo svog brata Marca R. Ona je 17. rujna došla do roditeljske kuće posjetiti brata. Djeca su rekla teti kako tata dugo spava. Bianca je otišla na kat kuće i pronašla brata mrtvog na kauču. Policija u svom priopćenju ne navodi koliko djevojčice imaju godina niti to imaju li majku. 

Vijest o smrti oca i o dramatičnim okolnostima najprije se proširila okrugom u tamošnjoj zajednici.

Stanovnici okruga su pokrenuli akciju pomoći za Marcovu djecu. Putem Facebooka pokrenuta je kampanja pomoći. Predsjednik tamošnjeg župskog vijeća Martin Winklbauer je za lokalne medije izjavio kako oni koji su voljni pomoći mogu novac uplatiti i na donacijski račun zaklade župne crkve, tj. na račun Caritasa.