Mišetić: 'Neka Džaferović objasni zašto je Vlada BiH 22. 7. 1995. zatražila hitnu vojnu intervenciju RH radi spašavanja Bihaća'

Mišetić: 'Neka Džaferović objasni zašto je Vlada BiH 22. 7. 1995. zatražila hitnu vojnu intervenciju RH radi spašavanja Bihaća'

Hrvatski odvjetnik Luka Mišetić, koji je na sudu u Haagu branio generala Antu Gotovinu, oglasio se na Twitteru povodom tvrdnji bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića koji je ustvrdio da je Peti korpus tzv. Armije BiH branio Hrvatsku, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Šefik Džaferović tvrdi da je “Armija BiH zaslužna za obranu RH” te da žaloste teze “s druge strane da su nas tobože oni oslobađali. Kada je već tako, neka Džaferović objasni zašto je Vlada BiH 22.7.1995 zatražila hitnu vojnu intervenciju RH radi spašavanja BiH, posebno Bihaća? – napisao je Mišetić.

“Hrvatska pomaže Bosni"

Vlada RH je danas pristala na zahtjev Bosne i Hercegovine za hitnom vojnom pomoći, posebno u blizini Bihaća, u sjevernoj Bosni.

‘Bosna i Hercegovina je pozvala Hrvatsku na hitnu vojnu i drugu pomoć, posebno u Bihaću, što je i Hrvatska prihvatila’, izjavila je glasnogovornica hrvatske Vlade nakon razgovora u Splitu (Hrvatska) između predsjednika Franje Tuđmana i predsjednika Bosne Alije Izetbegovića.

Hrvatska je ovaj tjedan obećala da će intervenirati u borbama oko Bihaća ako Srbi zaprijete da će je zarobiti. Srpski separatisti u Bosni i Hrvatskoj otvorili su u srijedu ofenzivu na Bihać”

Priložena je vijest agencije Reuters od 23. srpnja 1995. godine koja je objavljena na digitaliziranoj verziji New York Timesa.

U drugom Tweetu Mišetić je pozvao Džaferovića da objasni zašto zapovjednik petog korpusa Armije BiH tvrdi: “Gotovina je spasio Bihać od Mladićevih granata. Naime, bez operacije “Oluja” Bihać se ne bi mogao osloboditi iznutra.”