MIRNI PROSVJED Građani izlaze na ulicu zbog pretučene djevojke

Enisa Klepo

U znak podrške Enisi Klepo, djevojci koju je poslodavac pretukao u hotelu Jablanica, te svim ženama žrtvama nasilja, građani organiziraju prosvjed pod geslom ''Nasilje nad ženama nema mjesto u našem društvu!''.

Mirni prosvjed održat će se u srijedu, 9. kolovoza 2023. godine u 18 sati u Ulici Doljanka (ispred stare vojarne) u Jablanici. Predviđena je šetnja Ulicom Komuna Vejle, Zlatnih ljiljana, Nikole Bojanovića, i Ulicom Omladinsko šetalište.

Povodom ovog događaja kontaktirali smo Udruženje Dignitet, koje je jedno od organizatora.

''Ovom prilikom pozivam sve one koji nisu u mogućnosti biti s nama u srijedu u Jablanici, da u svojim sredinama izađu s transparentima i porukama, da pošaljemo poruku svim nadležnima da ovakve slučajeve ne smijemo tolerirati te da ovo doprije i do onih nasilnika čije slike nismo vidjeli, kao što smo vidjeli vlasnika hotela. Takvim ljudima treba poslati jasnu poruku da živimo u državi u kojoj se moraju poštovati zakoni, osnovna ljudska prava te da ohrabrimo sve one koji trpe nasilje da ga i prijave'', kazala je za Hercegovina.info Edisa Demić, direktorica Udruženja Dignitet.

''Enisa Klepo izašla je u javnost i podijelila svoju priču i na ovaj način doprinijela da brojne žene progovore, zatraže pomoć i prijave one koji čine ovaj vid nasilja. Na ovu temu nećemo samo u srijedu govoriti, nego kontinuirano, pratit ćemo suđenje i biti podrška Enisi s kojom ostajemo u komunikaciji. Enisa nije sama i mi smo zajedno s njom u ovoj borbi, njezina hrabrost pomaže da se mijenjaju stvari na bolje i da se zaštite brojne žrtve'', rekla je Edisa koja napominje kako ne smijemo dozvoliti da naše društvo tolerira nasilje.

''Značajno je i to što je supruga od vlasnika hotela sudionik u ovom zločinu, pitanje je gdje je tu njena odgovornost, zašto ju nije zaštitila. Enisa nije bila ugrožena samo od muškog spola nego i od njegove žene koja je žena. Pozivamo građanke i građane da nam se pridruže, ako ne budemo glasni, sutra na Enisinom mjestu može biti naše dijete, naša sestra, prijateljica i tako dalje'', zaključila je Edisa Demić za naš portal.

Organizatori prosvjeda su Udruženje žena 'Nera' Konjic, Udruženje žena 'Most' Jablanica, Udruženje 'Dignitet' Mostar, Udruženje 'Inicijativa grđanki/na' Mostar, Udruženje žena 'Univerzum' Mostar, Udruženje 'Ja bih u EU' Sarajevo.



Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.