VIDEO  Minores pomaže obitelji koja je donedavno imala normalan život, no sada trebaju pomoć dobrih ljudi

Minores kuća

Mostarska humanitarna udruga 'Minores' koja već godinama pomaže ljude koji su se našli u teškim ili bezizlaznim situacijama ovaj put, nažalost, opet apelira na javnost da se pomogne ugroženima i to obiteljki s petero djece i bakom koja živi s njima u skučenom prostoru. 

"Već neko vrijeme obilazimo jednu obitelj na pravcu Čitluk – Mostar. Otac i majka s petero djece. I baka je s njima. Nakon što je oca kao hranitelja obitelji breme života doslovno pritisnulo, pao je na krevet. Ne može se više baviti težim poslovima. Ne čudi stoga što je teret pao na majku. Kako to inače i bude. To je klasična priča kada radite s obiteljima koje ne uspijevaju spojiti kraj s krajem. No ovdje ima jedna posebna bol… Ono što nas je sve šokiralo bio je prizor petero djece koja su prisiljeni živjeti i spavati u spavaćoj sobi u kojoj većina nas ne bi izdržala ni pet minuta, a kamoli cijeli život. Na fotografijama možete vidjeti sobu preplavljenu vlagom, gljivicama i plijesni. Čim prva jača kiša udari, vode bude po cijeloj kući. Ne zna se gdje više prokišnjava.
Ono što nas je posebno dirnulo je upravo želja te djece, tih malih pravih superheroja, da skupljajući i preprodavajući limenke prikupe financijska sredstva kako bi „uredili“ svoju sobu i cijelu kuću. Da bi oni obnovili i uredili svoju kućicu, ne treba im puno. Riječ je o ukupnom iznosu od max. 22 000 KM. Ako uspijemo dobiti donaciju potrebnog građevinskog materijala, onda će taj iznos biti još manji. I to je ono što boli. To je ono što razdire. Par kilometara udaljenosti je u pitanju. Jedni imaju sve i to – nećemo se lagati – apsolutno nezasluženo. Oni drugi nemaju ništa. A zaslužili su sve na ovom svijetu", kazali su.



"Miroslav Škoro je u jednoj svojoj pjesmi uvjeren da "Heroji ne plaču". Nije istina. Plaču, definitivno plaču. Samo to nitko ne zna, jer oni u sebi nemaju onu prezentersku crtu. I ne znaju se pokazati tamo gdje treba, kako bi "netko konačno shvatio". Ali njih to ne zanima. Naši mali superheroji skupljaju limenke da bi obnovili sobu u kojoj je većini nas potrebna maska za disanje. A oni tamo žive već godinama. I ponekad nažalost zaplaču u tami njihove male sobe. Tame koju uopće nisu zaslužili. I to zaplaču samo onda kada bol postane prejaka. Rijetko, ali dogodi se. Čak i najjačima.
Nije istina, Škoro. I heroji plaču. Vjeruj mi, kunem ti se. Da možemo, da imamo tu moć, da se nas nešto pita, to bi bila vijest svih vijesti. Na pozornici bezličnih moralnih nula i izgubljenih duša koje svakodnevno parodiraju našim životom, to bi bila prava vijest", kažu iz ove udruge.

Njihova tragična priča (i limenke) je razlog zašto bismo im željeli vratiti osmijeh na lice i pomoći im urediti njihovu kuću. Minores je ovaj put odlučio pokrenuti novu humanitarnu akciju za ovu obitelj iz Hercegovine te im, pored svih životnih nedaća, pokušati omogućiti makar normalne, zdrave i higijenski dobre uvjete za život. 

Ovu akciju možete podržati na više načina:
Uplatom manjeg iznosa na ovaj bankovni račun s napomenom „Za superheroje“: 
Žiro račun: UniCredit banka
račun (za KM): 3381302232507872
Minores, Rodoč bb, Mostar.
IZ INOZEMSTVA
BA39 3381302232507872
UNCRBA22 
Pozivom na humanitarni broj 17062 (pozivi sa svih mreža su mogući) donirate 2 KM za obnovu ove kuće.
Donacijom građevinskog materijala potrebnog za obnovu kuće. Ako ima zainteresiranih pojedinaca ili tvrtki, sve detalje možete dobiti u njihovom inboxu.