MINISTRICA KAŽE: BiH se pretvara u društvo staraca

mirovine, BIH, umirovljenici, Mostar, umirovljenici, mirovine, BIH, mirovine, krizni stožer, koronavirus, umirovljenici, Mostar, stariji ljudi , izolacija, svijet, ublažavanje, djeca, umirovljenici, koronavirus, BIH, ministrica, starenje stanovništva, nsoft, posao, umirovljenici, inženjeri, mirovinski sustav, privatizacija, upozorenje, umirovljenici, radni staž , prijedlog, redovito studiranje
Ilustracija/Facebook

Ministrica civilnih poslova u Vijeću ministara Ankica Gudeljević rekla je danas u razgovoru sa predstavnikom Populacijskog fonda UN /UNFPA/ za BiH Johnom Kennedyem Mosotijem  da su mladi i položaj mladih u BiH vrlo važni, imajući u vidu trend napuštanja zemlje, te da je natalitet sve manji, a populacija starih sve veća, zbog čega se BiH polako pretvara u društvo starih.

Tijekom video-sastanka prezentirana je misija UNFPA u BiH, s naglaskom na kreiranju strategija razvoja mladih kroz politike na državnoj razini, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova.

Govoreći o strategiji za mlade, Gudeljević i Mosoti su se usuglasili da bi to trebao biti temelj za početak suradnje, a koji će započeti zajedničkim obilježavanjem međunarodnog Dana mladih u lipnju.

Mosoti je naglasio da cilj UNFPA nisu samo puki projekti nego čvrsta institucionalna suradnja koja će promijeniti svijest stanovnika BiH o pitanjima spolnog i reproduktivnog zdravlja, zaštiti djevojaka i žena od nasilja i konačno o pitanjima mladih kao polaznoj točki za sve promjene u društvu.

Gudeljević je izrazila zahvalnost što je Ministarstvo civilnih poslova prepoznato kao ključni partner za realizaciju navedenih ciljeva.