VIDEO  Ministar obrane BiH Zukan Helez saslušan u Tužiteljstvu BiH

Zukan Helez
Radio Sarajevo

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez saslušan je danas pred tužiteljem iz Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH u vezi sa njegovom izjavom o navodnom postojanju vojnih kampova i paravojnih formacija na teritoriji Republike Srpske.

"Svjedok Helez iznio je svoja saznanja, koja će biti predmetom dalje provjere nadležnih agencija, te će nakon izvršenih aktivnosti, javnost biti informirana", priopćeno je iz Tužiteljstva BiH, prenosi BHRT.

Sadržaj se učitava...

Obavještajno sigurnosna agencija (OSA) Bosne i Hercegovine proteklog vikenda je priopćila da nema informacije o postojanju vojnih kampova i paravojnih formacija u BiH.

Iz OSA-a su naveli da su o tome proslijedili informaciju predsjedavajućoj Vijeća ministara BiH Borjani Krišto.

Podsjetimo, ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez izjavio je kako na području Rogatice i planine Maglić u istočnoj Bosni postoje vojni kampovi za obuku za koje tvrdi da posjeduje i fotografije. Helez je navode o vojnim kampovima u Republici Srpskoj prvo iznio gostujući na televiziji N1 u srijedu navečer, 22. studenog, navodeći da se radi "o nekim mladim ljudima i nekim ljudima iz Rusije", ne želeći reći od koga je dobio te informacije.