MINISTAR LUKAČ ZVEKNUO ZASTUPNIKA Lukač: "Nisam kriv"

Dragan Lukač, draško stanivuković

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas se u Osnovnom sudu u Banja Luci izjasnio da nije kriv ni po jednoj točki optužnice za kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti tada bivšeg poslanika, a danas gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, prenosi N1.

Lukač je danas kratko kazao da “nije kriv”. Optužnica Lukača tereti da je u prosinca 2019. godine u sali Narodne skupštine RS prijetio i udario tadašnjeg zastupnika Stanivukovića.

Lukač se tereti zbog kaznenog djela „ugrožavanje sigurnosti“, koje je u vezi sa kaznenim djelom „tjelesna ozljeda“. U optužnici se navodi da je Dragan Lukač prilikom posebne sjednice Narodne skupštine RS održane 23. prosinca 2019. godine udario tadašnjeg zastupnika Draška Stanivukovića.

Navodi se i da je Stanivuković premijeru RS Radovanu Viškoviću dao zastavice sa oznakom NATO pakta, koje je premijer polomio i bacio na pod.

"Poslije toga, Lukač je Stanivukoviću uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo i prijetećim tonom mu se obratio riječima – I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako… inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas", navedeno je u optužnici.

Još se navodi da je Dragan Lukač, kada mu je Stanivuković prišao, uputio riječi „Još jednom, još jednom majmune“, a potom ga „otvorenom šakom desne ruke udario u predio lica“, čime mu je nanio tjelesnu ozljedu, nagnječenja sluznice donje usne.