MINISTAR LUČIĆ DAO OSTAVKU Kaže da ne može raditi jer se stvorila slika da je u visokoj i drskoj korupciji

Miloš Lučić

Ministar Miloš Lučić, koji je prošlog tjedna bio uhićen, a zatim mu je Sud BiH odredio kućni pritvor, ponudio je ostavku u Vijeća ministara BiH koju je njegova obrana jutros proslijedila predsjedavajućem Zoranu Tegeltiji, piše Avaz.

Ovu informaciju potvrdila je Lučićeva odvjetnica Vasvija Vidović.

Rad doveden u pitanje.

Lučić je u ostavci obrazložio da dužnost ministra ne može obavljati jer je Tužiteljstvo BiH nakon njegovog uhićenja i izdavanja priopćenja stvorilo percepciju kod javnost da se radi o predmetu visoke, drske korupcije, čime je njegov dalji rad doveden u pitanje.

"Posebno je to kulminiralo priopćenjem iz koga je očigledan izravan napad na Sud BiH zbog donošenje odluke o kućnom pritvoru koja je okarakterizirana kao "suprotna strateškim opredjeljenima insitucija u borvi protiv korupcije, kada posebnu težinu ima činjenica da je odluka donesana na međunarodni dan borbe potiv korupcije te u vrijeme kada se očekuje da BiH dobije status kandidata“, navedeno je.

Nepotrebno politiziran.

Ovim je predmet, kako je istaknuto, već u inicijalnoj fazi istrage potpuno nepotrebno politiziran, a teško povrijeđeno pravo osumnjičenog na presumpciju nevinosti.

U zahtjevu je navedeno da je Tužiteljstvo BiH izašlo iz granica koje u interesu postupka postavlja zakon o Tužiteljstvu BiH i kodeks tužiteljske etike, a koji zabranjuju ovoj instituciji komentare koji opravdano mogu izazivati sumnju u njegovu nepristranost.