Milorad Dodik: Srbi istinski nikada nisu prihvaćali Bosnu

Srbi istinski nikada nisu prihvaćali Bosnu. BiH poslije raspada Jugoslavije nije politički i povijesni interes srpskog naroda. Bosna nije doživjela sudbinu bivše Jugoslavije jer ju je snažan međunarodni faktor želio očuvati na jednoj iracionalnoj priči kako ste mogli učuvati nešto što se zvalo Jugoslavija u malom, a niste mogli očuvati veliku Jugoslaviju, a možete očuvati malu Jugoslaviju - rekao je Dodik u razgovoru za agenciju Tanjug.

Podsjetio je kako su neki od onih koji sada pričaju protiv Republike Srpske svojevremeno smatrali da imaju pravo da razbiju Jugoslaviju i da su to čak smatrali vrhunskim činom svog patriotizma. Međutim, dodao je kako treba doći do pomirenja te da treba izbjegavati sukobe.

- Trebamo živjeti na ovom prostoru, ne može nitko nikoga eliminirati, ni Bošnjaci Srbe, niti mi njih, a za tim nema ni potrebe. Oni moraju imati svoje, a mi imamo svoje, i samo je to način da živimo normalno jedni pored drugih - rekao je Dodik, dodajući kako Republika Srpska nije uperena ni protiv koga.