Milorad Dodik: Bosna je zemlja koja nema smisla

dodik
"Ako se htjelo držati do digniteta onda se moralo procesuirati. Ali Sud BiH je zato i osnovan da bi se sudilo Srbima, a ne nedjelima učinjenim prema Srbima", kazao je Dodik.

Na izjavu Sadika Ahemtovića koji je rekao da je srpski premijer napao sam sebe u Srebrenici, Dodik je, kako prenose "Nezavisne novine" kazao da marginalne likove ne treba komentirati. "On misli da, ako da jaku izjavu i još ako se ja zakačim na to, da je uspio. Radi se o jednom trivijalnom tipu koji se još nije uspio izvući iz onoga za što je procesuiran, tj. da je maloljetne djevojčice prisiljavao na svašta. Nije dostojan da ga komentiram, zamislite samo taj mozak", kaže Dodik.

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Srbije Aleksandar Vulin je kazao da umjesto da se sudi onima koji su pokušali ubiti Aleksandra Vučića, sudi se njemu.

"Već godinu dana pokušava se objasniti da je Aleksandar Vučić sam sebe napao, on je kriv. On jeste kriv samo što nije pristao da uz srpski narod stoji odrednica genocid, on jeste kriv što je došao i poklonio se žrtvama drugog naroda, ali u isto vrijeme nije ponizio i svoj. Ali ipak najkrivlji je od svega što je preživio i oprostio onima koji su pokušali da ga ubiju, a oni nisu njemu što je živ", naveo je Vulin i istakao da se ništa drugo ne pokušava uraditi već da se objasni da je žrtva kriva.

"Isto tako je prije i svaka srpska žrtva bila adresar. Sjećate se da je prije dolaska Vučića u Srebrenici govorimo kako će biti strašno ako ne dođe, pa kada je došao onda je strašno što je došao, a na kraju su pokušali da ga ubiju i opet je on ispao kriv. Nađite mi jednu zemlju u svijetu koja bi oslobodila osobe koja je pokušala ubiti premijera druge zemlje, kakva je to zemlja i pravosuđe", rekao je Vulin. /HMS/