MILIJUNSKI UGOVORI Kako je tek osnovana tvrtka pobijedila na natječaju?

Korupcija konvertibilne marke
Ilustracija/Anadolija

“Vode Srpske” odlučile su posao investicijskog održavanja vodoprivrednih objekata težak čak 37,1 milijun maraka u 11 općina i gradova dati poduzećima „Eko euro tim“ iz Krupe na Vrbasu i tek osnovanoj tvrtki „Vodoprivreda“ iz Banje Luke.

Kako je navedeno u obavještenju o dodjeli ugovora, ove dvije tvrtke će vršiti investicijsko i redovno održavanje vodoprivrednih objekata na teritoriju Prijedora, Gradiške, Bijeljine, Kozarske Dubice, Srpca, Broda, Dervente, Modriče, Šamca, Donjeg Žabara i Pelagićeva u naredne četiri godine, piše Capital.

Raspiši natječaj pa osnuj tvrtku

Istaknuto je da su na natječaj pristigle tri ponude, a jedna je bila prihvatljiva i to grupe ponuđača „Eko euro tim“ i „Vodoprivreda“.

Zanimljivo je kako je natječaj za nabavku investicijskog i redovnog održavanja raspisan 10. ožujka ove godine, a tvrtka „Vodoprivreda“ osnovana je čak mjesec dana kasnije, točnije sredinom travnja.

Tako je tvrtka koja postoji tek dva mjeseca od države dobila ugovor vrijedan desetine milijuna maraka.

Kao vlasnik i direktor poduzeća „Vodoprivreda“ iz Banje Luke naveden je Marko Mazalica.

S druge strane, tvrtka „Eko euro tim“ je u vlasništvu Dragiše Tubića koji je u rodbinskim vezama s Narodnim poslanikom u Narodnoj skupštini RS Mladenom Ilićem.

Milijunski ugovori

Podsjetimo, kako je Capital ranije pisao, ovo nije prvi put da „Eko euro tim“ dobiva vrijedne ugovore od „Voda Srpske“.

„Vode Srpske“ su u tijeku prošle godine milijunske ugovore podijelile pregovaračkim postupkom, a najvrjedniji takav ugovor težak 3,1 milijun maraka za rekonstrukciju zaštitnih vodnih objekata na teritoriju Banje Luke, Prijedora, Gradiške, Laktaša i Srpca.