Milijun posjetitelja na zamjeni za Oktoberfest

oktoberfest , Festival Wirtshauswiesn

Festival Wirtshauswiesn, zamjena smanjenog kapaciteta za minhenski Oktoberfest zbog pandemije covida-19, završio je nakon 16 dana.

Otprilike milijun posjetitelja bilo je na Wirtshauswiesnu, rekao je Gregor Lemke, glasnogovornik udruge minhenskih ugostitelja u nedjelju.

Budući da je Oktoberfest otkazan drugu godinu za redom zbog pandemije covida-19, 51 minhenska pivnica pozvala je posjetitelje u Wirtshauswiesn, gdje su gosti u tradicionalnom dirndlu i lederhosenu slušali muziku, pili pivo i jeli licitarska srca, prenosi Hina.

Prema Lemkeu, popilo se 800.000 litara piva i pojelo 600.000 pereca.

Zamjetno velik broj mladih posjetio je zamjenski događaj, kazao je Peter Inselkammer, glasnogovornik Udruženja ugostitelja Oktoberfesta.

Zbog pozitivnog odaziva na Wirtshauswiesn organizatori ga planiraju ponoviti sljedeće godine - čak i ako bude organiziran Oktoberfest.

Tradicionalni festival - poznat kao Wiesn na lokalnom dijalektu po sajmištu Theresienwiese na kojem se inače održava - održava se na mnogo većem području i posjeti ga oko 6 milijuna ljudi iz svih dijelova Njemačke i svijeta.

Prema riječima gradonačelnika Münchena Dietera Reitera i šefa Wiesna Clemensa Baumgaertnera, razvijaju se koncepti mogućeg održavanja događaja 2022.