Mile Lasić umislio kako je on novi Branko Mikulić koji će štititi tekovine ZAVNOBiH-a

Mile Lasić, Dobar loš zao emisija, Mario Vrankić, Mile Lasić, BIH, dijaspora, Mile Lasić, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990

...uglednih Hrvata i Bošnjaka, kao što je dr. sc. Mile Lasić, koji su nastavili političku i ambasadorsku dužnost kroz jugoslavenske institucije braneći načela bratstva i jedinstva (iako je na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu izvršena vojna agresija iz Beograda), i koji su davali vjetar u leđa Slobodanu Miloševiću i JNA da što prije završe posao koji su mnogi nevini Hrvati i Bošnjaci platili životom, logično je da nam dr.sc. Mile Lasić danas drži lekcije o demokraciji, ljudskim pravima, o karakterima legitimno i legalno izabranih hrvatskih predstavnika, te da nam određuje tko je navodni „Havel" na čelu HDZ-a 1990, i objašnjava kako na čelu HNS-a BiH sjede „predsjednik Dragan Čović i neki smiješni likovi koji ponavljaju gluposti koje su im kazane da izgovore".

Mile Lasić, „ugledni" profesor, započeo je kasnu sveučilišnu karijeru na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, i danas uredno našim studentima drži predavanja o ljudskim pravima te o vrijednostima Europske unije. Nažalost, ta stara komunistička lešina se ponovno aktivirala kroz javno-političko djelovanje u Bosni i Hercegovini i čak uspjela postati članom Odbora za sociološke znanosti Akademije nauka i umjetnosti u BiH.

Znači, koliko smo mi razumjeli, naš profesor Mile Lasić iz Uzarića, koji je u vrijeme progona Hrvata iz Posavine bio ambasador Jugoslavije u Bonnu, danas optužuje HNS BiH da se zalaže za interese Hrvata od Kupresa do Neuma, te od Neuma do Salakovca, iako zna kako u tom Saboru sjede svi legalno i legitimno izabrani vijećnici i zastupnici s cijelog prostora Bosne i Hercegovine.

Mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, bolujemo od veoma rijetkog oboljenja koje se pojavljuje kao posttraumatska posljedica rata, i mnogo ranije možemo prepoznati i razumjeti kada netko od naših suboraca „pukne". Živimo naizgled normalan život, ali u nama je izgrađen znatno drukčiji sustav prepoznavanja i vrednovanja nego kod ljudi koji nisu bili sudionici Domovinskog rata, pa o tome želimo javno i govoriti. Profesor Mile Lasić nije bio pripadnik Hrvatskog vijeća obrane, niti je branio Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, štoviše, prof. Mile Lasić je bio na suprotnoj strani. No, PTSP ne bira tko je na kojoj strani, i mi možemo razumjeti kroz kakve traume prolazi prof. Mile Lasić, budući da je nestalo dobro plaćenih ambasadorskih stolica po europskim i svjetskim destinacijama, te da više nema onih vrijednosti za koje se on borio, tj. SFRJ Jugoslavije, Jugoslavenske narodne armije koja je iznikla iz narodno-oslobodilačke borbe, velikih komunističkih kabineta, u kojima se na zidu nalazi Titova slika, i u kojima se prosuđuje politička podobnost, jasno izražen ateistički svjetonazor, i gdje se montiraju politički procesi protiv ideoloških neprijatelja.
Mi branitelji znamo kako je PTSP razorna bolest koja se konstantno pogoršava i koja udaljuje od realnog života, pa nam nije jasno kako je moguće da Mile Lasić može biti profesor na sveučilištu, i to na hrvatskom sveučilištu, kako može biti član Akademije znanosti i umjetnosti u BiH, a posebice nam nije jasno kako ga je američki veleposlanik Patrick Moon mogao imenovati u komisiju koja će ponuditi odgovarajuća rješenja za političku krizu u BiH, kada znamo kako oboljeli od PTSP-a ne mogu snositi odgovornost za svoje postupke i kako im je potrebna liječnička pomoć.

Drug Branko Mikulić je godinama bio politički uzor i pretpostavljeni prof. Mili Lasiću, i kada je Mile Lasić čuo kako su 1993. godine u Sarajevu drug Branko Mikulić, drug Hrvoje Ištuk, drug Ivan Brigić, drug Ilija Šimić, drug Karlo Filipović, drug Ivo Komšić, drug fra Luka Markešić utemeljili Hrvatsko narodno vijeće (HNV) koje ima za zadaću izjednačiti krivnju dr. Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića i vratiti Bosnu i Hercegovinu tekovinama ZAVNOBiH-a, prof. Mile se ni sekunde nije libio da im se priključi iz Bonna, pa je odmah prešao u Ambasadu BiH u Berlinu, gdje je nastavio djelovati na izjednačavanju krivnje Hrvatske i Srbije pripremajući sebi put za ulogu novog hrvatskog Branka Mikulića u Bosni i Hercegovini koji će nam tumačiti što je demokracija, što su europske vrijednosti, i koji će, sve one koji se s njim ne slažu, proglašavati smiješnima, bilmezima, lažnim „Havelima", nacionalistima i fašistima.
S obzirom da je PTSP-ovac Mile Lasić umislio kako je on novi Branko Mikulić koji će štititi tekovine ZAVNOBiH-a, i kako on jedini odlučuje koliko tko vrijedi, jasno nam je kako će u Lasićevom hrvatskom narodnom saboru BiH biti favorizirani mladi Titovi pioniri, djeca uglednih partizanskih komunističkih velikana, pripadnici bivših službi državne bezbjednosti, Kontra- obavještajne službe Jugoslavije (KOS), i naravno, bosanske daidže, odnosno svi oni kojima bi usvajanjem Rezolucije Vijeća Europe 1481/2006 bilo onemogućeno političko djelovanje.

Prof. Mile Lasić je Hrvate od Neuma do Kupresa, te od Salakovca do Neuma proglasio hrvatskom iredentom u BiH, i posve je jasno da će se, kad on i njegovi sljedbenici preuzmu Hrvatski narodni sabor BiH, primijeniti represivne mjere kakve su primijenili i komunisti 1981. godine na Kosovu.

P.S. Nama, braniteljima oboljelim od PTSP-a, nije jasno kako netko tko je obolio od PTSP-a može predavati na sveučilištu, i pitamo se moraju li takvi pri upošljavanju donijeti liječničke nalaze koji će potvrditi da su psiho-fizički zdravi ljudi, budući da im se u ruke daje velika odgovornost, tj. visoko obrazovanje studenata koji će u budućnosti upravljati političkim i društvenim tijekovima u zemlji.


KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA