MILANKO KAJGANIĆ Glavni tužitelj prijavio tužitelje i suce zbog Dodikove optužnice

Milanko Kajganić
Fena

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić podnio je Uredu disciplinskog tužitelja VSTV-a prijavu protiv N.N. tužitelja i N.N. sudaca, radi neovlaštenog objavljivanja dopisa Suda BiH u vezi optužnice Tužiteljstva BiH u slučaju Milorad Dodik i drugi.

Prijava se odnosi na dostavljanje i omogućavanje neovlaštenoj osobi uvida u sadržaj dopisa suca za prethodno saslušanje, odnosno propuštanje poduzimanja potrebnih mjera u cilju zaštite integriteta krivičnog spisa i nadzora nad osobama koje imaju zakonit pristup sudskim i tužilačkim spisima, tako da je uslijed navedenog postupanja/propuštanja došlo do objavljivanja u medijima dijelova navedenog dokumenta čime je narušen integritet postupanja u predmetu, kao i kredibilitet Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Također, Tužiteljstvo BiH će postupiti u skladu s uputama Suda BiH iz navedenog dopisa, u zakonom predviđenom roku, priopéno je.

Podsjećamo, Sud Bosne i Hercegovine je Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine na doradu vratio optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS, Miloša Lukića.