Migrantske obitelji od granice sa Hrvatskom izmještene u prihvatne centre

Migrantske obitelji od granice sa Hrvatskom izmještene u prihvatne centre
SPS

Provodeći pojačane operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka stranaca na području Unsko - sanske županije, Inspektori Službe za poslove sa strancima (SPS) su utvrdili da na lokalitetu Bosanske Bojne, u neposrednoj blizini granice sa R. Hrvatskom u napuštenim objektima boravi nekoliko migrantskih obitelji.

Obzirom da su migranti nelegalno boravili u objektima u kojima nije bilo minimum uvjeta za njihov boravak, Služba je inicirala i koordinirala niz aktivnosti na njihovom izmještanju sa navedenog lokaliteta, te zbrinjavanju u privremene prihvatne centre Borići i Sedra koji su predviđeni za smještaj obitelji i ranjivih kategorija migranata. 

Služba za poslove sa strancima je u suradnji sa Graničnom policijom BiH, i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), sa navedenog lokaliteta jučer 17.4., izmjestila i u Privremene prihvatne centre smjestila devet migrantskih obitelji sa ukupno 43 člana, od kojih je 19 djece. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi migranti su zbrinuti i uz neophodnu medicinsku trijažu su smješteni u izolacijski dio ovih centara u skladu sa epidemiološkim mjerama za sprječavanje širenja virusa covid-19. Služba će i u narednom razdoblju nastaviti provoditi pojačane aktivnosti kontrole kretanja i boravka stranaca u Bosni i Hercegovini, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje SPS.