MIGRANTI U BIH Pakistanci od Nepalaca uzimali pare, vezali ih i prisiljavali na seksualni odnos

MUP HNŽ, Deichmann, Denis Nazić, crna kronika, mostarac, visoko, crna kronika, lica s potjernica, policijski službenik, tjeralice  , ubojice, BIH, droga, crna kronika, POLICIJSKI SLUŽBENICI, Federalna uprava policije, Bihać, lišen slobode, osuđen , bh državljanin, trgovina oružjem, policijska stanica Čitluk, uhićenje u Čitluku, pretres, Sipa, uhićenje, krijumčarenje ljudi, tužiteljstvo, Sipa, Slaviša Ćulum, Siniša Šakić, ubojstvo, Banja luka, droga, Španjolska, uhićenje, primanje dara, korupcija, uhićenje, Sarajevo, Sipa, uhićenje, Sarajevo, otvorena mreža, ubojstvo, policija, migranti, istraga, granična policija, uhićenje, krijumčarenje, tužiteljstvo, granična policija, tjeralica, uhićenje, Služba za poslove sa strancima, uhićenje, Bihać, migranti, tužiteljstvo, Tuzla, prijevara, Sipa, Trebinje, uhićenje, droga, foča, pretres, uhićenje, Sipa, pretres, droga, Tuzla, granična policija, uhićenje, teška krađa, Trebinje, tužiteljstvo, paljevina, uhićenje, tužiteljstvo

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužitelja i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za tri pakistanska državljanina, Muhammad Afzal (30), Hasan Riaz (27) i Salman Ali (30), zbog postojanja osnovane sumnje da su kao suučesnici u sticaju počinili krivična djela 'Prijevara', 'Protupravno lišenje slobode' i 'Prinuda na spolni odnos' u kojima su oštećeni državljani Nepala.

Postoji osnovana sumnja da su pomenuti u drugoj polovini rujna četvorici Nepalaca obećali i doveli ih u zabludu da će im uz novčanu naknadu osigurati prelazak iz Bosne i Hercegovine u Italiju, da bi od Nepalaca u više navrata uzeli novac u ukupnom iznou od oko 5.500 eura, iako su znali da ih nisu u mogućnosti prebaciti u drugu zemlju niti da imaju takvu namjeru.

Tako su 27. rujna obećali da će prebaciti dvojicu Nepalaca iz BiH, te su ih odveli na šumsku lokaciju u tuzlanskom naselju Šićki Brod, gdje su ih vezali kaiševima i vezicama za obuću i protupravno ih lišili slobode tražeći dodatne iznose novca od njih.

Nakon toga su ih zastrašivali video snimcima i fotografijama sa mučenjem ljudi, te su jednom Nepalcu, koji je i dalje bio vezan, stavili nož pod grlo i prisilili ga da sa njima ima seksualni odnos.

Nepalci su nakon izvjesnog vremena uspjeli pobjeći i prijaviti događaje policiji.

Osumnjičeni su identificirani i lišeni slobode slobode odmah nakon prijave događaja. Sektor kriminalističke policije MUP-a Tuzlanske županije je obavio očevid i saslušao određeni broj svjedoka. Obavljena je kriminalistička obrada te su osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužiteljstva, gdje su ispitani. Istraga je u tijeku, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva Tuzlanske županije.