METEOROLOG ZORAN ZADRO Vikend u Hercegovini sunčan, ali temperature padaju

Sunce izmamilo Mostarce u šetnju
Hercegovina.info

Iza nas je tjedan u kojem smo nakon dugog kišnog razdoblja konačno imali lijepo i sunčano vrijeme, mogli smo reći pravo proljetno. Temperatura u Mostaru danas je čak išla do 24 stupnja.

Vikend i većina idućeg tjedna i dalje će biti sunčano, no ipak uz promjene.

"Vikend koji je pred nama biti će sunčan i stabilan uz umjerenu oblačnost. Jedino što će se dogoditi je pad temperatura tako da više nećemo mjeriti preko 20, već će se ona spustiti za pet do deset stupnjeva. Najviše dnevne temperature u Hercegovini će biti između 12 i 16, a noćne i jutarnje bit će između 2 i 8 stupnjeva. Zapuhat će umjerena i jaka bura te temperature će biti primjerene ovom dobu godine", kaže meteorolog prof. Zoran Zadro.

Promjena krajem tjedna.

"S velikom sigurnošću se može reći da će od ponedjeljka do četvrtka biti suho i stabilno vrijeme te i dalje ugodno, jer će se temperature podići za nekoliko stupnjeva u odnosu na vikend. Mjerit ćemo od 15 do 18 stupnjeva, a noći i jutra će biti hladnije. Jaču promjenu vremena po trenutnim prognozama možemo očekivati krajem idućeg tjedna i polovinom ožujka", rekao je mostarski meteorolog za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.