Merlin ne pjeva u Ljubuškom

Uoči koncerta oglasili su se Skauti navijačka skupina iz Ljubuškog sa pozivom svojim sugrađanima da bojkotiraju taj koncert. Nakon toga uslijedio je već viđeni linč sarajevskih medija koji su odmah osudili kako Skaute, tako i pučanstvo Ljubuškog i okoline. Oglasio se i organizator koncerta koji je ustvrdio da je dobio prijetnje zbog organizacije ovog koncerta. Svi ti mediji nisu ni slova napisali kada je njihov grad zabranio koncert Marka Perkovića Thompsona, nego su naprotiv bili žestoki protivnici koncerta čovjeka koga su odmah etiketirali imenima koja se lijepe svim njihovim neistomišljenicima.

Otvoreni i glavni grad BiH ustao je protiv čovjeka čije su pjesme u samom tom gradu početkom agresije bile sinonim otpora agresiji sa istoka. Vjerojatno je tada to bilo cool i in, a danas je taj čovjek predmet zabrana i etiketiranja svih vrsta. Njegov jedini grijeh je što ne krije ni tko je ni što je, kao i njegovo ponosno hrvatstvo, o čemu i pjeva u svojim pjesmama. Sa druge strane sarajevska raja su obijeručke prihvatili razne Seke i slične pjevaljke tamo sa istoka kao svoje najmilije.

Da se razumijemo, nemam ništa protiv ničijeg koncerta ako za njega postoji zanimanje. Dinu Merlina nitko nije zabranio u Ljubuškom, i samo je jedna relativno mala (ali srčana i svjesna) navijačka skupina pozvala svoje sugrađane da ne idu na taj koncert čovjeka koji je bošnjački nacionalista, koliko je i Thompson hrvatski nacionalista. Koncert nije zabranjen, i osobno mislim da se oko ovoga svega digla nepotrebna galama u medijima koji su opet iskoristili priliku dokazati svekolikom pučanstvu malo više Bosne i malo manje Hercegovine kakav to narod živi u tom Ljubuškom.

Danas nakon svega koncert Dine Merlina je odložen, razlog je što 14 studenog igra nogometna reprezentacija BiH sa Portugalom, zaboravljajući da srca ljubušaka kucaju za neku drugu reprezentaciju. Zaista smiješno objašnjenje za odgađanje koncerta nakon sve te medijske hajke. E, moj narode tako je to u ovoj državi već odavno.

Istok, zapad, svatko brani svoje,
A ja ne smijem ono što je moje,
Oduvijek. Jedini moj svijet.
I samo zato za njih sam fašista,
A nikad nisam htio tuđe ništa,
Samo nju, zemlju slobodnu.
Mirno živim ponosan na svome,
Makar nije uvijek sve po mome.

Napadaju ta sluganska pera,
Ko da oni branili su sela.
Miševi iz rupa izišli.
Eh, što im se povampiri lica,
Kad se vije naša šahovnica,
Sveta zastava.
Mirno živim ponosan na svome,
Makar nije uvijek sve po mome.

Nek se čuje, nek se zna,
Nek vijori zastava,
Neka nitko ne dira,
U moj mali dio Svemira.

U eteru lažu, obmanjuju ljude,
Tako lako pravednima sude,
Jesam kriv, zato što sam živ.
Domoljublje prozvali fašizam,
Tako brane njihov komunizam,
Prozirna demagogija.

Mirno živim ponosan na svome,
Makar nije uvijek sve po mome.

Nek se čuje, nek se zna,
Nek vijori zastava,
Neka nitko ne dira,
U moj mali dio Svemira.