Merkel istekla izolacija, Čović mora izdržati još tjedan

Merkel istekla izolacija, Čović mora izdržati još tjedan
Arhiva

Njemačka kancelarka Angela Merkel u petak izlazi iz dvotjedne kućne karantene nakon što se i treći test na koronavirus pokazao negativnim. "Kancelarka se danas vraća na svoje radno mjesto u kancelarskom uredu. Naravno uz pridržavanje pravila o razmaku", rekao je glasnogovornik vlade Steffen Seibert.

On je rekao kako su se sva tri testa na koronavirus koji su provedeni kod Angele Merkel "srećom pokazali negativnim". "Kućna karantena je gotova sada posao ide dalje ali iz kancelarskog ureda", rekao je Seibert. On je naglasio kako je kancelarka i tijekom kućne karantene obavljala svoje državničke poslove i obavljala video konferencije i obraćala se javnosti.

Merkel je prije dva tjedna poslana u kućnu karantenu nakon što je otkriveno da je jedan liječnik s kojim je bila u kontaktu naknadno pozitivno testiran na koronavirus, prenosi Hina. Nasuprot njoj i Komšiću, brojni političari imaju još za izdržati u kućnoj izolacije.

Primjerice, predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću ostalo je još tjedan dana kućne karantene. U međuvremenu obavlja telefonske razgovore, te o istom redovito izvještava javnost.