MEDICINARI U NJEMAČKOJ Nova prilika za zapošljavanje

Medicinska sestra
Ilustracija/Hercegovina.info

Agencija za rad i zapošljavanje BiH obavještava zainteresirane kandidate da će se prvi krug intervjua za Triple Win projekt – zapošljavanje medicinara u SR Njemačkoj u 2020. godini, održati od 24. do 28. veljače 2020. godine, a rok za prijave je do 7. veljače 2020. godine.

O točnim terminima i mjestima održavanja intervjua blagovremeno ćemo informirati kandidate.

Na poziv za intervjue mogu se prijaviti medicinske sestre/tehničari ili pedijatrijske sestre/tehničari koji imaju minimalno radno iskustvo od šest mjeseci u posljednje četiri godine (opća njega, stažiranje, volonterski angažman, privatna njega u kući) ili dvije godine u posljednjih sedam godina, državljani Bosne i Hercegovine sa stalnim prebivalištem u Bosni i Hercegovini. Kandidati moraju posjedovati dokaz o redovno završenoj medicinskoj školi u Bosni i Hercegovini za medicinsku sestru/tehničara minimalno IV stupanj– opći smjer ili pedijatrijska sestra/tehničar.

Javni poziv je i dalje kontinuiran i otvoren cijelu godinu, a tekst Javnog poziva možete pročitati ovdje.

Projekt Triple Win se provodi na osnovu Sporazuma o postupku, izboru i posredovanju pri zapošljavanju medicinskog osoblja zaključenog između Savezne agencije za rad SR Njemačke (BA) i Agencije za rad i zapošljavanje BiH (ARZ), a u skladu sa članom 18. Zakona o boravku u vezi sa članom 30. Pravilnika o zapošljavanju.