Matanovi PROSJACI I SINOVI

posavski obzor, prosjaci i sinovi, Imotski, Imotski, crnjaci

Znam Matane, mnogi su ti  zavidjeli  jer ste ti i tvoji prosjaci bili jako situirani i teško bi oni bez tebe našli "uhljebeljenje". Bez tebe, oni ne bi mogli napuniti septičku jamu, nego bi se u nju praznu, skraćujući sebi muke od gladi i neimaštine,  naglavačke bacali. Brinuo si se ti za sve i svi su zaradili. Istina, ponajviše si zaradio ti. Ali kako nekome pomoći, ako si i sam bijeda?  Zato, dok je bilo tebe,  bilo je i njih.

A danas?!

Danas  Matane moj, eto KAO nemamo prosjaka, iako se bijedno živi i KAO eto imamo stotine pametnih glava baš kao što si ti kojeg su poštovali i slušali i fiškali, i vlast, i podanici, dok ove današnje nitko nizašto ne šljivi.  Oni kradu od svih odj*eb*anu narodnu masu, kojoj svako stranačko piskaralo  je*be mater makar su ga iznervirali tuđi komaraci  iz Bruxellesa, Zagreba, Ankare, ili oni iz Sarajeva i Banja Luke koji znaju naročito bolno bocnuti . Svi oni moj Matane imaju svoje Company Krade. I izvrsno im ide.  Zato osim krađe ništa drugo i ne rade. Narodu obećavaju i prava, i brda i doline dok istovremeno s đavlom tikve sade. Prosjačenje je zabranjeno, iako je bijeda  brojna i ogromna  Prosjaci su stjerani u mišju rupu jer eto tako oni navodno štite narod od pljačke, a zapravo čine to kako bi ona njihova već spomenuta Company Krade, što više opljačkala.

Danas su pravi Matani ušutkani, diskreditirani i na sva pogana usta olajani. Istovremeno, oni koji glume pravog Matana tek su izdajnički ku*rv*ini sinovi. Ucijenjeni  od bjelosvjetskih fiškala i kadijskih sudaca i to zbog svoje  kleptomanske navike, ali i zbog gaća bez  mu*da.

Za razliku od onog kako si ti štitio svoje prosjake, danas  su ti  Matane moj,  ovi na silu stvoreni prosjaci i bijeda,  sjebani od svakog komu se digne. Bez ponosa i načisto gladni. Baš onako bez časti, željni i kruha, i masti. Ti si Matane sa svojim  prosjacima hodao gradovima i selima među ljudima, a  danas običan čovjek hoda ivicom ponora i to među ološem koji vedre i oblače za svoje uske  interese. Čak i kurve imaju svoj kodeks, jedino ga nemaju političari. Zato se Hrvati BeHa provlače ispod svih normi dostojanstva, natjerani da puze, cvile, proklinju, grebu.  I zalud što svakom po spisku sve jeebu,…. slabo pomaže. Jer nemaju tebe Matane. Pravoga vođu. A bez pravog vođe, svako stado završi stradavanjem u nekoj provaliji.

U odnosu na ono vrijeme kada su zemljom hodali Bog i "Sinovi i prosjaci", danas je puno lošije. Drugačija su mjerila vrednovanja, a bogme i varanja.

Danas BeHa hrvatska politička elita prosi od Sarajeva do Banja Luke, od Zagreba do Bruxellesa.  A nije im mrsko na leđa zametnuti štap i na njemu prosjačku vreću pa pravac preko bare do Amerike. I gdje god odu, ništa ne dobiju na prosjačko zvanje, nego trguju tako što svoje blago prodaju za prethodno ukradeno im blago. Trguju  tlom i krvlju onih koji od njih čekaju spas.

Razni strani žandari u dosluhu s domaćim kokošarima i parazitima, kao kukavičje jaje podmeću Hrvatima za predsjednika repu bez korijenja, koja pobi hrvatski narod sireći svoju bolešćinu, podlost i svaku drugu štetnu rabotu, i to za interese onih koji su nam ga u gnijezdo podmetnuli. Buljav kao sovuljAga, pokvaren kao Trojanski konj bizantske dresure, hoće opet da nam se utrpa za predsjednika uz pomoć onih koji nam se nameću zeleći nam pojesti i ljetinu, i zemlju i dušu, ali i uz pomoć naših hrvatskih pokvarenjaka i budala kojima je dupe zinulo na vlast i zato se među sobom kolju. Zato te pitam Matane pametni, a što ti misliš, da mi u pomoć pozovemo nekog izvan BiH-a?! Imaš li ti neku vezu Matane sa Svevišnjim u čijem kraljevstvu je i naš zadnji pravi ćaća kojeg hrvatski  neprijatelji  nazivaju “krivousti” zato što su ga mrzili jer je bio mnogo pametniji od njih da bi ga mogli sažaljevati. Je,  bio je “krivousti” pametan i otići na vrijeme….. iz ove nametnute nam Sodome i Gomore.?! Znaš ti njega sigurno. Bez njega danas ne bi bilo ni Hrvatske, ni hrvatskog naroda. Čim njega ne vole naši neprijatelji, to znači da je bio i ostao za svoj hrvatski narod.

Jest, jest… Matane. Točno…. Pitaj baš njega. Možda je on ostavio nekog iza sebe tko je sličan njemu. Nekog tko govori ono što narod hoće, želi i voli. I nije ga strah, jer ne nosi on gaće kako bi sakrio što nema u gaćama, nego ono što u njima ima  a… i dobro se kuži u kurvu politiku, tako da jaše on nju, a ne ona njega.  Ne brlja o nekakvom bratstvu i jedinstvu koje  ionako uvijek završi u krvavom pokolju. Prošlost poznaje kao svoj džep. Po sadašnjosti savršeno pliva kao riba dok  budućnost promatra hrvatskim očima i zna je, hrvatskim srcem pretvoriti u lijepu stvarnost. Ako ga ne nađes lako, izdrži, jer svako zlato se teško nađe. Nema veze ako nije iz BiH. Neka je samo Hrvat. Da i BeHa Hrvati  jednom dočekaju imati za predsjednika jednog Hrvata. A ako mu sarajevski medžilis ne odobri da dobije BeHa putovnicu koja ionako vrijedi tek unutar ovog kokošinjca, možemo mi onda i njihovim kukavičjim jajima oduzeti hrvatske papire.  Na tisuće ih je takvih jaja i izjajanih  hrvatskih putovnica. I na kraju krajeva, tko to može narodu zabraniti,  samo ako to narod bude pametan i  ispravno se odluči?! Kad oni mogu nama utrpati nekoga tko nije Hrvat i još u hrvatsko ime provodi antihrvatsku politiku,  možemo i mi uzeti sebi nekoga tko nije iz BiH ali je 100% Hrvat. Eto Matane moj, vjerovao ti meni ili ne, nije iz BiH ni onaj njihov Srbijanac što sad u Londonu  “svira klavir” s rukama na leđima i piše Dobrovoljačke memoare, a ako Bog da, pisat će on i Grabovačke, pa ipak je kao Srbijanac bio njihov član predsjedništva, a sad im je narodni heroj.  A da ne pričamo o onome Crnogorcu što je guslao za Banja Luku, a sada je na bioenergetskom seminaru u Haagu. Kad mogu oni svi imati svojeg sa strane, što ne bi mogli i Hrvati?!

Doduše, imaju naši Hrvati  i jednu  jako pametnu, sposobnu i lijepu “Vrtirepku”. Jest… Ljiljana se zove. Ma lijepa je kao hrvatska ruža  Matane moj,  a ne kao onaj ukradeni ljiljan što na zlo miriše i kojeg dobijaju samo oni koji su najviše pobili Hrvata. Samo, našoj pametnoj Ljilji nedaju naprijed  mesarske lopuže koje se prikazuju Hrvatima, a dušu su prodali za par ovčjih papaka i litru loja. Od tako zarađenih novaca ti papkari kupuju glasove za 100 KM mada ništa bolji nije ni  onaj u glavu udareni pravaški klaun koji se svakodnevno kezi s njihovih turban – ekrana. Ponekad su u toj ulozi i naše  dvije najveće Company Krade koje s otetim trguju i to -  kako sa Šeherom, tako i s Banja Lukom.  Zavadili su narod Matane moj. Ne znam tko ih može upregnuti za zajedničku hrvatsku stvar?! Eto probaj ti Matane i vidjet ćeš koje su to pohlepne i sebične hijene. Da su oni izdali Isusa i  prodavali ga Poncije Polatu, ne bi oni njega prodali za 30 zlatnika,  nego za dva - tri.  Eto, toliko zlatnika im vrijedi i hrvatski narod. Daj Bože da nije još i manje. Zato  hrvatski prosjaci mole tebe za pomoć.  Što ti misliš o savjetu našeg dragog  “krivoustog”, jer njega znaš. Pravi ćaća naroda. Sve bi za svoj narod učinio. I pazi da to ne bude “U iščekivanju Godota” jer dugo ga čekajući, hrvatski narod  u BiH mogao bi nestati.

Učini nešto Matane prije nego li bude kasno. Hrvate pritišće s Istoka kao “Istočni grijeh”, a sa Zapada kao Judina izdaja. Narod je tvoj  razapet na križ, a  križni put skoro da je stigao do zadnje postaje. Ako ne nađemo ćaću koji će svoju djecu  voditi kroz ova  teška vremena, možda je ovo zadnji zalazak sunca našeg naroda.  I molio bih te, ne uspiješ li pomiriti ove hrvatske stranke i političare  koji se ponašaju kao Abel i Kajin, i to od Neuma do Save,  otiđi ti osobno u maćehin glavni grad i traži onog za koga ti “krivousti” preporuku da. Zna on sigurno tešku situaciju i tu ne moraš gubiti svoje  dragocjeno vrijeme. Samo ga privoli da pristane. Ma ti si Matane đavlu pobjegao iz torbice i ako ti ne uspiješ, a tko će drugi!

Eto toliko, dragi moj Matane.

Bog dragi bio ti na pomoći. Sve su naše oči uprte u tebe. Javi nam  i nemoj na čemu zamjeriti.

Unaprijed ti se zahvaljuju i pozdravljaju te tvoji hrvatski prosjaci.

Crovata/posavski-obzor.info