Martin Mikulić novi predsjednik HSPF-a

HSPF

Za predsjednika HSPF-a izabran je Martin Mikulić, student preddiplomskog studija politologije, koji je u svom pozdravnom govoru kazao da je „dosadašnje vodstvo podiglo udrugu za pet razina", također se zahvalio dosadašnjem vodstvu i istaknuo da vjeruje da će udruga biti jednako produktivna i u budućem razdoblju. Podsjetio je i na važnost udruge kao takve te istaknuo da ista i ubuduće mora biti politički neutralna, ali i skrbiti o rješavanju hrvatskog pitanja u BiH.

Mikulić, na mjestu predsjednika naslijedio je Josipa Zeleniku, koji je bio predsjednik HSPF-a u četiri mandata, od studenog 2013.g. do danas.
„Ono što sam uvijek isticao da mi je natkrovljujuće načelo kao predsjednika - to je politička neutralnost HSPF-a. Moj HSPF je iznad svih stranaka. I na kraju, najveći motiv treba vam biti prijateljstvo i želja za dokazivanjem, tako je uvijek bilo. Samo zato što je danas sve drugačije, ne znači da je se išta promijenilo. Stoga svom nasljedniku ili nasljednici, novom predsjedniku ili predsjednici, želim poručiti da se mojim odlaskom ništa ne završava, niti tvojim dolaskom bilo što otpočinje. HSPF bio je, jeste i bit će ispred svih, jer ima srce. Odlučno prema cilju," poručio je Zelenika u svom oproštajnom govoru.

Glasovanju je pristupilo 20 članova udruge, a osim predsjednika, biran je i novi tajnik. Za tajnicu HSPF-a izabrana je Marijana Primorac, studentica preddiplomskog studija politologije na Filozofskom fakultetu.

HSPF je studentska udruga koja djeluje na razini Bosne i Hercegovine, registrirana je pri Ministarstvu pravde BiH i jedina je studentska udruga s hrvatskim predznakom.