Marin Topić: Je li više vjeruješ meni ili svojim očima?

Marin Topić
Marin je rekao da se nakon izbora vraćamo u lude 90-te, te da počinje ponovo osnivanje nadrealista, ali sada sa original ekipom.

"Dolazak Kusturice aposlutno sa sobom vuče i dolazak Neleta. Kusta se vraća u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, eto blizu mu je stan pa može u papučama i pidžami dolaziti na posao kao nekad Čenga u Skupštinu Bosne i Hercegovine. Ja mislim da je Kusturica počeo snimati drugi dio 'Undergrounda', znači samo se iz podruma popeo na prvi kat i ušao u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i ja mislim da će biti ludo i nezaboravno", kazao je Topić.

Ovo što Bošnjačka politička elita radi Hrvatima može se opisati u onom vicu kada žena uhvati muža sa ljubavnicom u krevetu, a on se mrtav hladan okreće ženi i pita je: Je li više vjeruješ meni ili svojim očima? Tako i nama Hrvatima drugi biraju predstavnike i moramo jako da se odeševimo sa tim i da poslušno klimamo glavom.

Topić smatra da se rat nikad nije završio, te da se ciljevi rata ostvaruju drugim putem, dodavši da to to što Bošnjaci Hrvatima biraju predstavnike ga podsjeća na scenu iz Undergounda, kad je majmun ušao u tenk.

Tvrdi da u BiH kao državu svih građana vjeruju samo oni koji krše Dejton

"Oni šire tu ratnu retoriku, da imamo visokog predstavnika i da se on drži svoje ovlasti, sve bi te ljude i stranke suspendovao i bilo bi zabranjeno njihovo političko djelovanje, a to su sve tzv. neokomunističke i građanske stranke. Znači ti građani izbacuju tri naroda iz Bosne i Hercegovine i od normalnog nacionalizma prave se nacisti, a ko imalo pozna povijest, nacizam i fašizam su produkti lijevih ideologija", kazao je.

Upitan ko je kriv za odlazak Hrvata iz Hercegovine,  Topić je rekao da iz BiH odlaze svi narodi i da je za to kriva Komunistička partija bivše Jugoslavije, koja nije riješila nacionalno pitanje.

Topić je na pitanje o Herceg Bosni rekao: U Haagu se nije sudilo Herceg-Bosni već šestorici pojedinaca, i ona nikada nije bila takozvana jer je implementirana u FBiH, a preko nje u državu BiH i ona je sastavni dio ove države koju vi volite svojatati i koja se zove Bosna i Hercegovina.

N1