MAMIĆ NAKON UHIĆENJA Neću likovati i slaviti, ali zahvaljujem Bogu što počinje progon lopova

Zdravko Mamić
hercegovina.info

Dok cijela Hrvatska bruji o uhićenjima sudaca, Zdravko Mamić se na mobitel ne javlja. Međutim, o svemu se oglasio na Facebooku .

“Neću likovati i neću slaviti, zahvalan sam Bogu što je nakon ovoliko patnje i suza moje obitelji, mene, te mojih suradnika konačno počinje progon reketara i lopova u sudačkim krugovima. Nakon što sam prije 8 mjeseci poslao famozni USB s dokazima državnim tužiteljima, te 3 mjeseca nakon što smo svi vi koji čitate i ja krenuli u borbu za Reformu pravosuđa jutros su uhićeni krivosuci koje sam prozvao te protiv njih počinje kazneni progon, baš kao što sam i najavio. Bio sam sam kao svjetionik i svjetlio sam u mraku u kojem su mi rijetki bili željni pomoći.

Nitko mi nije vjerovao, svi su govorili da je moja borba uzaludna, organizirali su blokade kako bi me prikazali lažljivcem i demonom, a sve što sam ja izrekao o njima je samo istina, istina i ISTINA! Molio sam ih da odstupe javno i spase se, danas su odvedeni. Žrtvovao sam sebe i živote svojih bližnjih jer sam bio reketaren, ucjenjen i morao sam slušati kriminalce u krajnjoj nuždi, ali danas je istina dobila potvrdu. Apsolutno sve objave i dokazi koje sam iznio u javnosti o svim sucima koje sam spomenuo su apsolutna istina, a svima vama želim zahvaliti na podršci koja je pokrenula borbu protiv lopova, šarlatana i kriminalaca u pravosuđu. Ta borba neće stati dokle god hrvatsko pravosuđe ne bude pravosuđe koje brine o pravu i pravdi svakog čovjeka, a ne o reketu i nečijim privatnim interesima. Znam da je mnogima među vama ovaj današnji dan vratio osmijeh na lice i dao motiv više u vašim borbama s krivosuđem, a ja se nadam da će pravda i pravo u Hrvatskoj omogućiti istini da pobijedi!”, napisao je Mamić na Facebooku.

Upitan hoće li iznositi nove dokazne materijale protiv sudaca, što je bio i najavio za tiskovnu zakazanu za 6. travnja, koju je kasnije otkazao Mamić je u izjavi našem portalu kaže da hoće.

Apsolutno hoću. Sve u svoje vrijeme. Teško se sam boriti i riješiti probleme hrvatskog pravosuđa. Tko sam ja da to sam riješim. Nemam poluge vlasti, niti poluge institucija. Mogu samo pomoći, da okviru informacija koje imam, pomognem institucijama da rade svoj posao. Ne mogu biti institucija, mogu lajati na mjesec ako institucije ne rade svoj posao”, prokomentirao je Mamić za Hercegovina.info prije uhićenja.