MAJKA UBIJENOG 19-GODIŠNJAKA U SARAJEVU "Rekao je 'neću dugo, vratit ću se'. I nikad mi se više nije vratio"

Skup zbog ubojstva Farisa Pendeka
Klix

Veliki broj građana, prijatelja i rodbine ubijenog 19-godišnjaka Farisa Pendeka okupio se večeras u dvorištu Osnovne škole Osman Nakaš na Čengić Vili u Sarajevu.

Oni su se okupili u znak sjećanja na svog prijatelja, susjeda, rođaka i sugrađanina, ali i znak prosvjeda zbog njegovog brutalnog ubojstva koje se dogodilo u nedjelju malo prije ponoći na Otoci, javlja Klix.

Skup zbog ubojstva Farisa Pendeka

FOTO: Klix

Također, Vijeće roditelja Sarajevske Županije podržalo je ovu inicijativu te su danas pozvali roditelje da se pridruže skupu kako bi se na miran i dostojanstven način odala počast djetetu - srednjoškolcu.

Majka ubijenog Farisa Pendeka obratila se prisutnima večeras u dvorištu Osnovne škole Osman Nakaš na Čengić Vili. U potresnom govoru zahvalila se svima što su došli i izrazila nadu da ubojica njenog djeteta nikad neće izaći na slobodu.

Skup zbog ubojstva Farisa Pendeka

FOTO: Klix

"Počela sam novi život u ovom kvartu 2001. godine. Djecu sam uputila na pravi put, školovala u ovoj školi. Hvala divnom ovom osoblju, učiteljici Tatjani, hvala razrednici Melihi, hvala Petoj gimnaziji i djeci koja su ovo učinila. Zbog vas sam došla da vam se zahvalim", kazala je na početku.

"Nadam se da će moj sin biti posljednji koji je ubijen samo zato što se vraćao kući", poručila je.

Zatim je ispričala što je posljednje rekla Farisu kobne noći.

"Ja sam mu rekla 'sine nemoj izlaziti, sutra je škola'. Rekao je 'neću dugo, vratit ću se'. I nikad mi se više nije vratio. Nikad njegove lijepe, zelene oči... Moja duša, moja polovica srca. Druga mi je moj Ismet... Hvala vam još jednom, svima koji ste danas došli. Hvala ovim divnim ženama koje su napunile džamiju na tehvidu, ja nisam imala snage. Naša vrata su vam otvorena. Ja ne mogu zaboraviti što ste sve učinili za moje dijete", dodala je.

Skup zbog ubojstva Farisa Pendeka

FOTO: Klix

Kako je rekla, nada se da ubojica njenog djeteta nikad neće izaći na slobodu.

"Dabogda ga svaka moja suza stigla, i mog sina, i muža i sviju vas. Hvala vam do neba...", kazala je neutješna majka.

Prisutnima su se obratili i Farisovi prijatelj i brat.

"Druže moj, kako da ti se obratim? Danas smo te ispratili na najbolji mogući način. Zamolili smo Allaha da te uvede u džennet. Ovo govorim s igrališta naše škole gdje smo se upoznali, krenuli u život... Bio si ruža našeg kraja, moj najbolji drug, kojeg sam najviše volio", rekao je jedan od Farisovih prijatelja.

Skup zbog ubojstva Farisa Pendeka

FOTO: Klix

Prisutnima se obratio i Farisov brat Ismet.

"Svi znate što se dogodilo, a dušmani koji to negiraju brzo će vidjeti pravdu. Svaki put kažemo u ovim situacijama 'nadam se da će ovo biti zadnji put', nadam se iskreno da nikad nitko ovo neće doživjeti, radi sigurnosti našeg Sarajeva i Bosne i Hercegovine", rekao je Farisov brat.

Skup zbog ubojstva Farisa Pendeka

FOTO: Klix

Podsjetimo, Faris je ubijen u nedjelju navečer, a za ubojstvo se sumnjiči 24-godišnji Adem Šuman koji je uhićen u ponedjeljak i predan kasnije u Tužiteljstvo ŽS. O pritvoru će se odlučivati sutra.

Pored Šumana uhićene su još dvije osobe koje se sumnjiče da su mu pomogle u skrivanju nakon ubojstva.

Prema prvim informacijama, svađa u prometu bila je razlog da osumnjičeni Adem Šuman potegne za vatrenim oružjem i puca na Farisa Pendeka i njegove prijatelje u automobilu Citroen.

Napadač je, prema prvim informacijama, nakon prepirke izašao iz vozila te pucao prema bijelom Citroenu u kojem su se nalazila četiri putnika, a zatim pobjegao. Sve se odigralo na semaforu u naselju Otoka.

Faris Pendek (2005. godište) je ubijen na mjestu pucnjave, a dvojica njegovih prijatelja D. K. (2005.) i E. R. (2005.) su ranjena i prošli su s lakšim tjelesnim ozljedama. Treći putnik u automobilu, na svu sreću, nije zadobio ozljede.