MAJKA ČETVORKI 'Dječaci su dobro, a sin jedva čeka da upozna svoju braću'

Obitelj Petrović
Ustupljena fotografija/Nezavisne

Vijest o dolasku na svijet četvorki Mateja, Marka, Luke i Jovana odjeknula je širom regije, a šansa da žena donese na svijet četiri bebe odjednom su jedan na 500.000 poroda.

Majka Milana Petrović je u razgovoru za RTRS rekla kako je trudnoća bila rizična. 

"Zahvaljujući stručnom timu liječnika, odlično je prošla veoma rizična trudnoća, kao i sam porođaj. Dječaci su dobro, još uvijek su na intenzivnoj njezi, bit će tamo još neki period. Јoš neko vrijeme će ostati u inkubatoru. Doktori su odlučili da me mogu pustiti, imam još jednog sina koji je veoma uzbuđen da upozna svoju braću", kazala je majka.

"Od tročlane obitelji, postajemo sedmočlana", rekla je Milana, te podijelila kako se nada da će sve biti u redu.

"Čudo je i da smo uspjeli donijeti sve četiri bebe na svijet. U ovom slučaju je žena prirodno zatrudnjela, vjerojatno je došlo do oplodnje jedne jajne ćelije, koja se podijelila. Ovakve trudnoće su veoma rizične, tako da ovakvu trudnoću je veoma teško dovesti do porođaja, koji u mnogo slučajeva može biti rizičan", ističe doktorica.

Kako ona navodi, novorođene bebe su imale težinu sličnu onoj koja je ustanovljena na ultrazvuku. Ogroman tim doktora, zdravstvenih sredstava i osoblja bio je uključen u ovaj porod.

"Bebama još uvijek treba pomoć, ali mi se trudimo da što prije omogućimo da one budu sa svojom majkom. Bar još pet tjedana trebali bismo ih zadržati ovdje", dodaju oni.

Podsjetimo, sretna Banjolučanka je u nedjelju, 14. siječnja, rodila četiri zdrava dječaka u Kliničkom centru Ljubljane.