LOŠE STANJE U NOVOJ BILOJ Bolnicu nismo zatvarali u ratu, a sada postoji bojazan od toga, žene bi mogle rađati kod kuće

Nova Bila
hercegovina.info

U "Hrvatskoj bolnici dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj, stanje s pandemijom koronavirusa izmiče kontroli. Pozitivno je čak 67 djelatnika bolnice od kojih su većina s odjela internog. Stanje nije bolje ni na drugim odjelima. 

Doktor Mario Gučanin Gazibarić gostujući u dnevniku RTV HB kazao je kako se boji najcrnjeg scenarija - zatvaranja bolnice.

"U ratu nismo zatvorili bolnicu, bojim se da ne dođemo u priliku da to budemo sada trebali učiniti, oko 60 djelatnika je ispao iz pogona. Sablasno izgleda kada dođete na interni odjel i vidite da je to prazno, pa se krenete pribojavati za svoje ukućane, što u slučaju da oni dobiju srčani udar. Bojim se da ne dođemo u situaciju da nam bake opet ne porađaju žene kod kuća. Ginekologija još nekako radi, na kirurgiji smo desetkovani, smjenjuju se samo tri specijalista na 24 sata i samo se radi hitni program", rekao je te dodao.

"U najcrnjem scenariju da bolnica mora pod ključ, mi bismo možda bili primorani zvati bolesno osoblje ili one pozitivne s blažom kliničkom slikom. Srećom od 60-ak naših djelatnika većina je s blažom kliničkom slikom", rekao je dr. Gučanin Gazibarić.

Iz bolnice su već ostvarili kontakte s drugim zdravstvenih ustanova iz BiH koje su manje pogođene te su obavljeni razgovori s brojnim liječnicima koji bi u Novu Bilu trebali doći pružiti dodatni angažman

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.