LOPTANJE SA SUDOM Sad je policija objavila što je dostavila Sudu tražeći da se Nizama zaštiti

Nizama Hećimović Gradačac
Facebook/Avaz

Nakon izjave Nizame Hećimović, koju je dala 4. srpnja policijskoj upravi u Gradačcu, navodeći da je pretučena 3. srpnja oko 19:30 sati u obiteljskoj kući Nermina Sulejmanovića zbog, kako je navela "neukusne hrane", policija je izjavu proslijedila Općinskog sudu u Gradačcu, tražeći da se Sulejmanoviću izrekne zabrana uznemiravanja i uhođenja osoba izloženih nasilju te zabrana približavanja žrtvi nasilja.

U dokumentima policije, koji su u posjedu "Avaza", zbog čega je traženo da se izreknu mjere zabrane, navodi se sljedeće: 

Nizama Hećimović Gradačac

 "Hećimović Nizama zadobila je vidljive ozljede u predjelu lica i drugih dijelova tijela, što se jasno vidjelo kod Hećimović Nizame prilikom podnošenja prijave dana 04. 07. 2023. godine oko 15:40 sati, kada je osobno pristupila u PS Gradačac, a za navedene povrede nije tražila medicinsku pomoć, gdje je kod iste izazvalo osjećaj straha, ugroženosti i uznemirenosti, da bi isti dan iskoristila priliku odsustva Sulejmanović Nermina od kuće i sa svojim malodobnim djetetom napustila kuću Sulejmanović Nermina, da bi od tog trenutka Sulejmanović Nermin telefonskim pozivima, prijetnjom da se vrati u njegovu kuću, vrši pritisak, kako prema Hećimović Nizami, tako i prema njenoj užoj obitelji i prijateljicama".

U zahtjeve za izricanje zaštitne mjere, policija zatim navodi da je Nizama koristila blagodati zakona čl. 97. ZKP FBiH, da kao nevjenčana supruga ne želi davati izjavu u vezi događaja koji je prijavila iz razloga što ne želi da pogoršava nastalu situaciju s nevjenčanim suprugom Sulejmanović Nerminom, "kojeg se boji".

 "Imajući u vidu da je osoba nasilna, spremna da je ponovo fizički napadne ako je sretne bilo gdje, ali ista podržava izricanje zaštitnih mjera „Zabrani približavanja žrtvi nasilja“ i „Zabrani uznemiravanja, uhođenja osoba izloženih nasilju“, ali traži da se u zahtjevu za izricanje zaštitnih mjera ne navodi adresa njenog stanovanja, zbog činjenice da se ista boji za svoju sigurnost", stoji  zahtjevu koji je Sud na kraju odbio i iz kojih je vidljivo da se bojala za svoju sigurnost.

No, općinska sutkinja Lejla Numanović je odbacila ovaj zahtjev policije. Predsjednica Suda Slobodanka Kojić tvrdi da nisu imali dokaze. No, papiri ih demantiraju, jer je izjava dokaz kao i navedene ozljede i strah da dalje obrazlaže zahtjev.