Ljudi tek krenuli raditi, a inspekcija već jučer napisala 230.400 maraka kazni

federalna inspekcija, kazne, inspekcija, inspektori, kontrola, epidemija, inspektori, Porezna uprava, fiskalni računi, inspekcija, inspektori, kazna, igre na sreću, inspekcija, kontrola, fiskalni uređaj, kazna
FUZIP

Porezna uprava Federacije BiH jučer je izvršila 217 inspekcijskih kontrola na području FBiH kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, pekarsku, trgovinsku, ugostiteljsku i druge uslužne djelatnosti.

U tim kontrolama inspektori su kontrolirali 822 zaposlenika i otkrili 61 neprijavljenog radnika, 36 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 12 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 12 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti - zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja - zapečaćeno je 19 objekata i u 75 inspekcijskih nadzora podneseni su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 230.400 KM.

- Pozivaju se porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone. Ukoliko u budućim kontrolama kod tih poreznih obveznika ponovo budu utvrđene nepravilnosti, bit će im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti od šest mjeseci, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.