LJUBUŠKI Za novorođeno dijete 500 maraka, a za subvencioniranje kupnje prve nekretnine mladima 200.000 KM

gradsko vijeće ljubuški, Ljubuški, lokalni izbori 2020, Grad Ljubuški, vijesti
Hercegovina.info

Grad Ljubuški provodi niz demografskih mjera s ciljem olakšavanja uvjeta života u lokalnoj zajednici i poticanja pozitivnih demografskih trendova. Svaka rodilja od Grada Ljubuškog dobije 500 KM novčane potpore za novorođeno dijete. Namjera je, sukladno proračunskim mogućnostima, povećati jednokratnu pomoć za rodilje, a posebice za majke troje i više djece, kažu iz Grada Ljububuškog za Hercegovina.info.

"Odlukom Gradskog vijeća u siječnju ove godine, smanjili smo za 50 posto cijene Gradskog vrtića koji je sad najjeftiniji u Hercegovini. Za cjelodnevni boravak (vrtić) roditelji plaćaju 90 KM mjesečno, dok je za treće i svako iduće dijete vrtić besplatan. Također, izdvojili smo 80 tisuća maraka za sufinanciranje privatnih vrtića kako bi i oni snizili cijene svojih usluga i da tako financijski olakšamo roditeljima, jer Gradski vrtić nema kapaciteta za primiti svu djecu. Stoga smo prošle godine otvorili podružnicu Gradskog vrtića u Vitini koju pohađaju naši mališani iz Vitine i okolnih mjesta, a čiji je kapacitet vrlo brzo popunjen", dodaju.

Također svim učenicima, kako osnovcima, tako i srednjoškolcima s područja Ljubuškog smo osiguran je besplatan prijevoz, u čemu nam pomaže i Županija Zapadnohercegovačka.

"Za tu namjenu izdvajamo 700.000 KM što je ogromno opterećenje za naš proračun, no na taj način uvelike olakšavamo roditeljima učenika. Novčane potpore od po 500 KM dobilo je više od 500 naših studenata koji su ispunili kriterije, a tako će biti i za narednu akademsku godinu."

Pomoć pri kupnji prve nekretnine.

"Po prvi put smo u proračunu predvidjeli i sredstva za subvencioniranje kupnje prve nekretnine za mlade bračne parove u iznosu od 200.000 KM. Ovo su sve demografske mjere koje će olakšati život našim mladim obiteljima. Uz navedeno, težimo i gospodarskom razvoju Ljubuškog i otvaranju novih radnih mjesta što smatramo najboljom mjerom demografskog oporavka. Na taj način motiviramo mlade za ostanak na ovim prostorima i zasnivanje obitelji koja je temelj društva", rekli su nam iz Grada Ljubuškog.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.