LJUBUŠKI-GRUDE Federalna inspekcija naložila uklanjanje kružnog toka od pola milijuna maraka

Kružni tok M6
Ljubuški.net

Federalna uprava za inspekcijske poslove naložila je uklanjanje kružnog toka na magistralnoj cesti M-6 na dionici između Gruda i Ljubuškog, potvrđeno je danas za hercegovina.info iz FUZIP-a.

"U skladu s odredbama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije Bosne i Hercegovine i propisa donesenih za njegovo provođenje, federalni građevinski inspektor je, u postupku provođenja inspekcijskog nadzora po službenoj dužnosti, dana 24.2.2021. godine izvršio inspekcijski nadzor nad postupanjem sudionika u građenju u svojstvu investitora, odnosno izgradnji kružnog toka na magistralnoj cesti M-6 na dionici između Gruda i Ljubuškog.

Shodno nalazima inspekcijskog nadzora, postupajući federalni inspektor je dana 3.3.2021. godine investitoru radova izdao rješenje broj: UP1-10-19-2-00732/2021-1002-2-P, kojim se nalaže upravna mjera uklanjanja izgrađenog objekta, te uspostavljanje prijašnjeg stanja dijela magistralnog puta, na koje je izvođač radova u zakonskom roku, dana 9.3.2021. uputio žalbu.

S obzirom da je upravni postupak u tijeku, te da se u ovom predmetu i u nadležnom tužiteljstvu vodi istražni postupak, u ovom trenutku nismo u mogućnosti davati više informacija, kako ne bismo ugrozili radnje nadležnog tužiteljstva, odnosno mogućnost pokretanja i vođenja krivičnog postupka u ovom slučaju", stoji u odgovoru za naš portal.

Naručitelj projekta je Javno poduzeće Ceste Federacije BiH d.o.o, a projekt je stajao oko pola milijuna maraka. Dođe li do potpunog uklanjanja, porezne obveznike bi isto moglo doći jednako toliko što bi ovaj kružni tok činilo propalim milijunskim projektom.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.