Ljubić opstruira donošenje novog zakona o novčanim podrškama poljoprivredi

poljoprivreda
...na ministarskoj poziciji, opstruira donošenje novog zakona o novčanim podrškama poljoprivredi.Razlog tome je, prema obrazloženju Udruženja, Ljubićeva namjera da raspolaže javnim novcima po pravilima koje on sam donosi.

 

U priopćenju Udruženja poljoprivrednika u BiH naveden je primjer da je Ljubić "ovih dana povukao iz parlamentarne procedure Prijedlog zakona o novčanim podrškama poljoprivredi, suočen s neslaganjem zastupnika Doma naroda u odboru za poljoprivredu i u klubovima naroda s predloženim tekstom zakona, te 'vruć podsticajni krumpir' ostavio svome nasljedniku".

Udruženje podsjeća da je ministar Ljubić pojedinim vlasnicima tvrtki dijelio bespovratno i do milijun KM, drugima od sto tisuća do pola milijuna, ostavljajući cijele druge županije praktično bez novčane podrške.

Naglašeno je i to da su svi pokušaji Udruženja poljoprivrednika u BiH da se agrarna politika fokusira na osposobljavanje obiteljskih seoskih gospodarstava, njihovu modernizaciju i jačanje konkurentske moći ostali bez rezultata.

fena