LJUBAV NA SOLARNI POGON Mamićeva djevojka u tvrtku za solare uložila 80 tisuća maraka

Zdravko Mamić ženidba

Dok mediji u Hrvatskoj seciraju ljubavnu storiju vremešnog Zdravka Mamića, koji kako i Čačić reče u sedmom desetljeću ima energije da zasniva novu obitelj, malo se bave činjenicom da ta ljubav nije samo na psihofizički, nego i na solarni pogon.

Naime, kako smo prvi i objavili, Mamić 1. prosinca 2020. pravi tvrtku Plavo sunce, te kreće u solarnu invaziju na brojne hercegovačke gradove, pri čemu mu HDZ-ova vlast lijepo izlazi u susret.

Zdravko Mamić ženidba

Tvrtku Plavo sunce osnovao je 1. prosinca 2020. Godinu dana kasnije Plavo sunce rađa Majsko sunce, tvrtku koja je osnovana 6. prosinca 2021. godine, a gdje je direktorica Jelena Planinić. Planinić je u osnivačkoj strukturi sa osnivačkim ulogom od 80 tisuća maraka. Tvrtka je očito dobila po hitu Zdravka Čolića - Majsko sunce, koji izvjesno je, ima romantičan značaj za Mamića i Planinić.

"Majsko sunce, pomrači se, Moja draga, ne brini se, Eto mene kad zvijezde dogore, Eee, eto me do zore", refren je Čolićeva Majskog sunca. 

Zdravko Mamić ženidba

Mamić je pak svoju solarnu priču obojio u plavo. Tu romantike nema, to je biznis.

U osnivačkoj i upravljačkoj strukturi Plavog sunca bio je sin Zdravka Mamića, a sada je kćerka Iva. Vlada HNŽ-a u rujnu prošle godine, a neposredno pred opće izbore, objavila je da je usvojila odluku o dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije za tri elektroenergetska objekta Plavo sunce 4, Plavo sunce 5 i Plavo sunce 6, da bi se kasnije solari našli i na sjednici GV Mostara. 

Mamić, javna je tajna, već duže vrijeme sa spomenutom Jelenom, koja je vježbenički staž odrađivala u Elektroprivredi HZ HB živi u Mostaru, u zgradi zvanoj „Mljekara“. I premda mediji donose „ekskluzivne“ fotografije para, jasno je da se oni ni ne skrivaju, niti za time očito imaju potrebu. Mamić s Jelenom odavno već ima ozbiljne namjere, što dokazuju i paralelni biznisi. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.