LJUBAV NA PRVI POGLED Hercegovac i Amerikanka rekli 'da' pod američkom i srpskom zastavom

LJUBAV NA PRVI POGLED Hercegovac i Amerikanka rekli 'da' pod američkom i srpskom zastavom
Nezavisne novine

Da Hercegovci, a naročito Ljubinjci, nikada nisu imali predrasuda, dokazao je u subotu i Neno Topalović, dvadesetdevetogodišnji mladić iz Ljubinja, koji se u Trebinju vjenčao s tamnoputom devetnaestogodišnjom Amerikankom Tasanee Sappleton, rođenom u New Yorku, pišu 'Nezavisne novine'.

Neno je kao radnik na kruzeru upoznao svoju izabranicu na Bahamima, gdje je njegov kruzer često pristajao i gdje su se on i njegove kolege svakih dva dana morali testirati na koronu, a upravo je Tasanee kao medicinska sestra vršila ta testiranja.

Ljubav između naočitog Hercegovca i tamnopute Amerikanke planula je na prvi pogled, pa su se viđali često.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ta dva mjeseca viđali smo se često i jedva čekali ponovni susret, tako da smo nakon dva mjeseca odlučili ljubav okruniti brakom, a ja sam joj predložio da vjenčanje bude u mojoj Hercegovini, odnosno u Trebinju, čije su ljepote oduševile i moju Tassanee", kaže sretni mladoženja.

U Ljubinje su, kako kaže, stigli još prije dvadesetak dana, gdje se mlada, iako iz višemilijunskog grada, oduševila i ovim gradićem i Neninom obitelji, ali i hercegovačkim običajima.

"Moja obitelj ju je izuzetno lijepo prihvatila, ali i cijeli moj grad, što je kod nje izazvalo naročito oduševljenje, pa sam joj ja objašnjavao i tko je tko u našoj obitelji, gdje se što nalazi u našem gradiću, a posebno sam joj pričao o našim običajima, svatovima koje obavezno predvodi barjak, pa smo tako odlučili da na našoj svadbi budu i dva barjaka - srpska trobojnica i američka zastava", priča dalje Neno.

Tako se Tassane, po hercegovačkim običajima, najprije krstila u pravoslavnoj crkvi, a onda je uslijedilo i crkveno vjenčanje, čija ceremonija je takođe oduševila mladu.

Iako je Ljubinje prije desetak godina imalo još jednu tamnoputu nevjestu, također Amerikanku, koja se s ovdašnjim mladićem Željkom Milojevićem upoznala također u Americi, ljubav između Nena i Tasanee je ipak specifičnija, ako ni po čemu drugom, onda po tome što su se na kući Topalovića u Ljubinju, a kasnije i na svadbenom salonu, zavijorile dvije zastave - srpska i američka.

Mladenci su nakon građanskog vjenčanja u Trebinju otputovali u Ljubinje, a odatle odlaze na bračno putovanje u Budimpeštu.

"Tasanee nikada ranije nije bila u Europi, pa smo odlučili da naša destinacije bude Budimpešta, jer nam se, listajući turističke prospekte i uvjete putovanja, najviše svidjelo da odemo tamo, gdje se uistinu ima što za vidjeti, a želja mi je da se moja supruga što više upozna s europskom civilizacijom", dodaje Neno.

Mladenci su odlučili živjeti u Americi, ali još se trebaju dogovoriti koji dio ove zemlje će to biti.