LJETO SE VRATILO Kakve su temperature mora na Jadranu nakon razdoblja lošeg vremena

More

Nakon nekoliko olujnih, prohladnih i kišovitih dana, ljeto se polako vraća u naše krajeve. 

Temperature zraka u Hercegovi i Dalmaciji danas će iznositi od 20°C do 29°C pa se mnogi turisti koji su odlučili pričekati da nevrijeme prođe polako vraćaju na plaže.

Iako su mnogi pomislili da je prohladno vrijeme prethodnih dana ohladilo more, to nije slučaj, naime, zbog specifičnih okolnosti, vjetrova i morskih mijena, temperature mora lak su blago i porasle.

U Makarskoj, jednom od omiljenih ljetovališta brojnih Hercegovaca je tako danas izmjerena temperatura mora od 25.5°C, u Neumu čak i nešto viša, 25.8°C, piše Hercegovina.info

Temperatura mora danas približno odgovara prosječnoj vrijednosti na današnji dan posljednjih godina. Njegova je vrijednost porasla tijekom posljednjeg tjedna, ali je pala u odnosu na prije 20 dana. Prije točno godinu dana, na današnji dan, temperatura vode na ovom mjestu bila je 26°C. Raspon temperature vode u Neumu u kolovozu je od 22 do 28 stupnjeva.

More
DHMZ

Najtoplije je more na krajnjem jugu, u Moluntu kod Cavtata sa temperaturom 26.7°C a najhladnije je u Istri, gdje je u Opatiji DHMZ danas izmjerio 23.6 °C.

Dakle, more je idealno za kupanje, vremenska prognoza do kraja mjeseca za Jadran je povoljna, tako da se očekuje masovni povratak turista na plaže.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.