LJETO SE NE PREDAJE Kupači uživaju u Neumu usred listopada, turista ima sa svih strana svijeta

Neum i u listopadu ima kupača i turista
Hercegovina.info

Sunce, more, kupanje, a gotovo je polovina listopada. Takva je današnja subota u jedinom hercegovačkom gradu na moru, Neumu. Iako bi se obično za one koji se kupaju u ovo doba godine govorilo kako se radi o "onim najhrabrijim kupačima", taj epitet danas i ne treba dodavati. Naime, trenutna temperatura u Neumu iznosi čak 32 stupnja, a izmjerena temperatura mora je 22 stupnja.

Zadovoljni ugostitelji i raznolika struktura turista

Brojni su stoga odlučili uživati u morskim čarima. Kupača ima poprilično za ovo doba godine, a u kupanju uživaju i oni najmlađi. Neumski ugostitelji izražavaju veliko zadovoljstvo postsezonom. "Možemo biti iznimno zadovoljni. Na to sigurno utječe ovo lijepo vrijeme koje nas prati u listopadu. Kada je riječ o strukturi turista koji trenutno borave u Neumu, tu su gosti iz: Francuske, Poljske, Grčke, Austrije i Njemačke. Dosta nam gostiju stiže iz Koreje koji tu budu na jednu noć", kaže za Hercegovina.info predsjednik Udruge hotelijera Neum.

Neum i u listopadu ima kupača i turista

Domaći turisti i individualne rezervacije

No, tu su i oni domaći. "Lijepo vrijeme pojačalo je broj dolazaka iz unutrašnjosti zemlje. Stoga je u posljednje vrijeme veliki broj individualnih rezervacija", dodaje. Sezona će sigurno potrajati još do kraja mjeseca. "Uz sve imamo i konferencijski turizam koji je u Neumu iznimno dobar. Već 18. do 20. listopada imamo Microsoft konferenciju za vrijeme koje će svi hotelski kapaciteti biti popunjeni. Nakon toga nam slijedi i niz manjih konferencija, a za vrijeme njihovog trajanja radit će uglavnom manji hoteli", kazao je Butigan.

Neum i u listopadu ima kupača i turista

Poziv za vikend odlazak u Neum

Ukoliko ste u blizini hercegovačkog bisera na moru i slobodni ovaj vikend, svakako savjetujemo odlazak u Neum i uživanje u "ljetu" usred jeseni. Ukoliko niste baš za kupanje, jedna kava u društvu dragih osoba s pogledom na more uvijek je dobra opcija.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.