LIVNO Urađena nesvakidašnja operacija u bolnici “Dr.fra Mihovil Sučić”

Županijska bolnica Livno
Arhiva

U županijskoj bolnici “Dr.fra Mihovil Sučić” u Livnu urađen je nesvakidašnji operacijski zahvat. 

Naime, temeljem kliničkog pregleda, laboratorijske obrade i dijagnostičkih postupaka (ultrazuk , MSCT i MRI trbuha) kod pacijentice čiji je liječnik prim. dr. Nedjeljko Rimac, šef Kirurškog odjela županijske bolnice “Dr. fra Mihovil Sučić” Livno, a  koja liječena u ovoj bolnici, te potom hospitalizirana na Klinici za urologiju KBC u Mostaru, utvrđen je rijetki tumor u lokaliziranom u (retroperitoneumu) prostoru iza stražnjeg dijela potrbušnice i kože slabina pored bubrega ispod gušterače uz trbušnu aortu u bliskom kontaktu sa bubrežnom venom, potiskujući silazni dio debelog crijeva prema postraničnom dijelu trbuha.

Županijska bolnica Livno

Zaključno mišljenje je bilo da je potreban operacijski zahvat koji je karakteriziran rijetkim sijelom, vrstom tumora i njegovom veličinom.

Prim. dr. Nediljko Rimac je, u konzultaciji s prof. emeritusom Nikicom Družijanićem, specijalistom opće i subspecijalistom digestivne kirurgije iz Splita, obavio zahvat odstranjivanja tumora u županijskoj bolnici.

Dana 13. listopada 2021.god. urađen je operacijski zahvat u OET anesteziji s timom: prof. Nikica Družijanić, prim. Nediljko Rimac, dr. Mihovil Teklić, anesteziolog prim. Ivica Jozić, anestez. teh. sr. M. Brdar, instrumentarka sr. N. Bulić, pomoćna instrumentarka sr. S. Alić.

Zahvatom u trajanju 2 sata i 30 minuta odstranjen je tumor veličine 10 x 15 x 10 cm koji je poslan na PHD analizu, prenose.

Neposredno nakon operacijsko razdoblje proteklo je uredno što cijelom timu i osoblju bolnice pričinilo posebno zadovoljstvo, kazali su iz livanjske bolnice.