Lišen slobode muškarac koji je htio zapaliti novu zgradu općine u Prozoru

Prozor Rama zgrada općine
hercegovina.info

Lišen je slobode muškarac koji je sredinom mjeseca pokušao zapaliti novu zgradu općine u Prozoru. 

Evo što je o svemu priopćila policija:

"Dana 17.11.2020. godine, oko 17:50 sati, Policijska postaja Prozor-Rama je obaviještena da je nepoznati počinitelj, ili više njih, bacio zapaljivo sredstvo uz zid novoizgrađene zgrade Općine Prozor-Rama.

Odmah nakon dojave na mjesto događaja izašli su pripadnici policije, te je izvršen očevid, nakon čega se pristupilo prikupljanju informacija u cilju pronalaska i identifikacije počinitelja ovog kaznenog djela. O svemu je upoznat tužitelj.

Operativnim radom došlo se do saznanja da se radi o M.R. (1974.) iz Uzdola, općina Prozor-Rama. Isti je tom prilikom upravljao vozilom Audi Q7 nakon čega se udaljio u smjeru Ljubuškog, o čemu je odmah izvješten MUP Županije Zapadnohercegovačke i Odjel krim. policije Policijske uprave Ljubuški. Isti su brzom reakcijom locirali navedeno vozilo, te je Naredbom Općinskog suda Ljubuški i suradnjom sa pripadnicima Odjela krim. policije PU Ljubuški, vozilo izuzeto i prebačeno u krug Policijske postaje Prozor-Rama.

Dana 23.11.2020. godine u prostorije Policijske postaje Prozor-Rama pristupio je M.R., te je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio kazneno djelo 'Izazivanje opće opasnosti' KZ F BiH. U prostorijama Odjela krim. policije Policijske uprave Konjic nad M.R. je izvršena kriminalistička obrada, tijekom koje je isti priznao izvršenje navedenog kaznenog djela. Protiv istog je podneseno Izvješće županijskom Tužiteljstvu Mostar.

MUP Hercegovačko - neretvanske županije zahvaljuje MUP-u Županije Zapadnohercegovačke i Odjelu krim. policije Policijske uprave Ljubuški na vrlo profesionalnoj suradnji i nesebičnom zalaganju koje je pomoglo u razrješavanju ovog kaznenog djela", zaključuje se u priopćenju MUP-a HNŽ.