LIJEPI PRIZORI Snijeg zabijelio brojne dijelove BiH

Bosna i Hercegovina,FHMZ,vremenska prognoza,snijeg,Hercegbosanska županija,snijeg,zima,Tomislavgrad,Livno,Kupres
ramski-vjesnik.ba

Snijeg je još sinoć stigao u Bosnu i Hercegovinu. Zabijelio je snježni pokrivač sinoć najprije Kozaru i Vlašić, a danas je padao i u drugim dijelovima zemlje.

Nakon kišnog razdoblja snijeg je napokon zabijelilo i Blidinje. Snijeg je počeo lepršati u nedjelju, u popodnevnim satima. Na vrhovima Čvrsnice i Vran planine vlada pravi zimski ugođaj, a prvi ovosezonski snijeg Park je zabijelio 9. listopada. Trenutna temperatura iznosi 0,5 °C, tlak zraka 991,1 hPa.

snijeg

snijeg

Prekrasni prizori stižu i iz Rame.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Bijeli prekrivač spustio u glavni grad Bosne i Hercegovine. U Sarajevu su pale prve snježne pahulje.

snijeg

FOTO: Avaz

Čitatelji nam šalju i fotografiju s Kupresa.

snijeg

Temperature zraka izmjerene danas u 13 sati iznosile su; Bjelašnica -6; Bugojno, Ivan-sedlo, Livno 1; Bihać, Drvar, Jajce 2; Tuzla 3; Banja Luka, Doboj, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 4; Bijeljina 5; Grude 6; Mostar 8; Neum i Trebinje 9 stupnjeva.

Kako javlja Federalni hidrometeorološki zavod BiH, sutra prijepodne u BiH se očekuje oblačnije vrijeme u centralnim i istočnim područjima gdje će u jutarnjim satima padati slab snijeg. U ostatku zemlje se prognozira razvedravanje. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar će promijeniti smjer na jugozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 stupnjeva, na jugu zemlje do 6 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7, a na jugu zemlje do 10 stupnjeva.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.