VIDEO  LIJEPE SCENE IZ MRKONJIĆ GRADA Pravoslavni svećenik zapjevao na efendijinoj svadbi

Svadba svećenik Mrkonjić grad

U nedavno obnovljenoj Krzlar-Aginoj džamiji u Mrkonjić Gradu, jedan događaj će ostati urezan u pamćenju mnogih ljudi i koji istinski oslikava duh otvorenosti, razumijevanja i zajedništva među različitim vjerskim uvjerenjima.

Naime, Efendija Haris Mekić koji je porijeklom iz Kačuna i Elma Duranović iz Jajca udružili su se u braku, a njihovo šerijatsko vjenčanje označilo je poseban trenutak u Krzlar-Aginoj džamiji, budući da je to prvo takvo slavlje nakon trideset godina u Mrkonjić Gradu, piše Jajice Online.

Ova svadbena ceremonija nije samo bila odraz posebnog doprinosa vjerničke zajednice, već i pravi simbol otvorenosti srca, međusobnog razumijevanja i tolerancije među pripadnicima različitih vjerskih grupa. Na vjenčanju su se okupili imami, pravoslavni i katolički svećenici, zajedno s mnogim drugim prisutnima, svi zajedno stvarajući nezaboravnu atmosferu, ispunjenu pjesmom i radosti zbog jedinstvene činidbe ovog mladog para.

Sadržaj se učitava...

Jedan poseban trenutak na svadbenoj proslavi dočarao je duh razumijevanja i zajedništva. Pravoslavni svećenik Dobrica Tepić preuzeo je mikrofon i izveo emotivnu pjesmu Kao moja mati poznatog izvođača Zdravka Čolića. Ovaj gest duboko je obogatila atmosferu vjenčanja, potvrđujući poruku o toleranciji i prihvaćanju među različitim vjerskim zajednicama.

Snimka ovog posebnog trenutka brzo se propirila društvenim mrežama, osvojivši simpatije širom Bosne i Hercegovine, ali i šire.

"Kad u zemlji distinkcije na naše i njihove na osnovu imena, načina molitve i obraćanja istom Bogu, dočekaš da pravoslavni svećenik zapjeva na hodžinoj svadbi.. Oduševljenje, korak naprijed od onih 536.374 unazad. Vraćamo se jedinoj legalnoj i smislenoj podjeli ljudi, dobar-loš čovjek", stoji u opisu videa.