LIJEČENJE Helikopterom iz Trebinja hitno prebačene dvije osobe na liječenje u Banju Luku

Helikopter Republike Srpske
Hercegovina.info/Arhiv

Pripadnici Helikopterskog servisa i medicinsko osoblje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske transportirali su dva pacijenta iz Opće bolnice Trebinje u Banja Luku.

Prvo je jučer izvršen zračni medicinski transport pacijenta čiji su inicijali V.M. (60) sa dijagnozom akutnog infarkta miokarda, koji je upućen u Kliniku za kardiologiju na Odjeljenje interventne kardiologije UKC Republike Srpske, priopćeno je iz Helikopterskog servisa Republike Srpske.

U priopćenju se navodi da je odmah po pokretanju prvog, iz trebinjske bolnice stigao još jedan zahtjev za zračni medicinski transport pacijentice LJ.L. (56), sa dijagnozom ozljeda pluća i trbuha, kao i prijeloma lijeve butne kosti.

Ona je predvečer transportirana iz Opće bolnice Trebinje za UKC Republike Srpske na kiruršku intenzivnu njegu radi daljeg liječenja.

Oba pacijenta su transportirana uz kompletan monitoring, napominje se u priopćenju, prenosi Srna. Nakon jučerašnja dva, ukupan broj uspješno izvršenih zračnih medicinskih transporta Helikopterskog servisa Republike Srpske u ovoj godini povećao se na 35.