LIDL STIŽE U BIH Registrirana tvrtka s kapitalom od skoro jedan milijun maraka

LIDL STIŽE U BIH Registrirana tvrtka s kapitalom od skoro jedan milijun maraka
Lidl.hu

Sada je sve izvjesnije da međunarodna kompanija LIDL dolazi u BiH. Kako saznaje portal Akta.ba, dolazak su najavili registracijom tvrtke u BiH LIDL BH d.o.o.

W E-International Zweite GmbH iz Njemačke uplatila je 977.915,00 KM početnog kapitala za osnivanje firme. Kao direktor kompanije neveden je Schreiber Roland. Schreiber obnaša funkciju člana uprave LIDL Hrvatska, ali je i dio visokog menadžmenta LIDL Njemačka. Za izvršnog direktora imenovan je Halamić Allan koji je također obnašao funkciju člana Uprave LIDL Hrvatska.

Podsjećamo, prošle godine u medijima su se pojavile informacije kako ovaj njemački trgovački lanac istražuje tržište naše zemlje. Njemački list Lebensmittel Zeitung  tada je objavio da LIDL planira ući na bh. tržište, a da bi se to moglo dogoditi 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tadašnjim navodima ovog lista, u BiH bi moglo biti otvoreno do 30 trgovina, što ovisi od veličine gradova.

Ovaj trgovački lanac je, kako se navodi, unatoč panedmiji koronavirusa, zabilježio solidne rezultate u Srbiji i Hrvatskoj, te bi upravo zbog toga lako mogao snabdijevati objekte u BiH. Da postoje naznake i želja ovog lanca za otvaranjem trgvovina na našem području nedavno je potvrdio i načelnik sarajevske Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, kazavši kako se baš na području ove općine planira otvoriti jedan objekt.

Naveo je da je planirana investicija teška 700 milijuna eura, ali da službena lokacija još nije odabrana.