LGBT SKANDAL ZAPRAVO SAMOOZLJEĐIVANJE Sam sebi urezao križ na grudima i ozlijedio genitalije pa prijavio napad

Hitna pomoć policija rotacija
Ilustracija

Crnogorska policija priopćila je u srijedu da je pripadnik LGBT zajednice, koji je prošlog tjedna prijavio da su mu nepoznati napadači urezali križ na grudima i povrijedili genitalije, ustvari sam sebe ozlijedio.

O navodnom napadu, koji je potresao javnost u Crnoj gori, prošlog tjedna su izvjestili crnogorski i brojni regionalni mediji, a osudili su ga dužnosnici, nevladine udruge za ljudska prava i većina veloposlanstava.  

Policija kaže da je do priznanja došla u suradnji s udrugom LGBT Forum Progres čiji je muškarac član.   

"Policija je došla do sumnje da je V.A. sam sebi nanio ozljede, a potom prijavio da su ga napala dva nepoznata muškarca, kojom prilikom su mu, kako je tvrdio u prijavi, otuđili novac i ručni sat", priopćila je policija.

To je potvrdila udruga navodeći da je njihov član i štićenik skloništa za LGBT osobe iz njima nepoznatih razloga sam sebe ozlijedio. 

"Naši aktivisti riješili su cjelokupan slučaj na način što su sa svim činjenicama, dokazima i indicijama upoznali policiju i doveli do toga da V.A. samostalno prizna da je cjelokupni napad bio insceniran“, priopćio je LGBT Foruma Progres.

Čelnica udruge Bojana Jokić je prošli tjedan objavila na društvenim mrežama da je njihov član napadnut kada je htio posjetiti majku i da su mu napadači na grudima urezali križ, povrijedili genitalije i opljačkali ga.

Napad su odmah osudili crnogorski državni dužnosnici, veleposlanstva SAD-a i EU-a u Podgorici, nevladine udruge i Srpska pravoslavna crkva.