Lete li nakon duvanjskih HDZ-ovaca i Kuprešaci?

Općina Kupres
Općina Kupres

Općinski odbor HDZ BiH Kupres održao je svoju sjednicu prije dva dana na kojoj su jednoglasno odbacili inicijativu ŽO HDZ BiH Hercegbosanske županije na čelu s Brankom Ivkovićem u kojoj se poziva OO HDZ-a Kupres da isključe predsjednika općinskog odbora i zastupnika u Skupštini HBŽ-a Ivana Ivića i člana općinskog odbora i aktualnog ministra policije Marija Lovrića, a sve zbog podrške prilikom imenovanja nove županijske Vlade na čelu s Ivanom Vukadinom, u kojoj je Mario Lovrić imenovan na ministarsko mjesto, saznajemo od dobro upućenih izvora iz kupreškog ogranka stranke.

Općinski odbor HDZ-a BiH Kupres je jednoglasno donio odluku u kojoj predlažu Predsjedništvu HDZ-a BiH na čelu s dr. Draganom Čovićem da raspuste Županijski odbor HDZ-a BiH Hercegbosanske županije, te kako saznajemo taj prijedlog i odbacivanje inicijative za isključivanjem njihovih članova su potpisali svih 17 članova OO HDZ BiH Kupres.

Također kako saznajemo ovaj prijedlog s detaljnjim obrazloženjem problema koje je izazvao ŽO HDZ BiH HBŽ-a je poslan svim članovima Predsjedništva HDZ-a BiH na očitovanje i daljnje postupanje. Ostaje za vidjeti hoće li Dragan Čović i dalje nastaviti slijepo slušati svoju zamjenicu Borjanu Krišto, koja je nakon izbacivanja duvanjskih „hadezeovaca“ zajedno s Ivkovićem predložila izbacivanje i Kuprešaka ili će konačno poslušati zdrav razum i okrenuti leđa svojoj zamjenici i tako zaustaviti rapidno urušavanje stranke. Odluka neće biti laka ni za jedno, niti za drugo...