Ledu prijeti sudbina Kiseljaka, no neće zaustaviti dokapitalizaciju Konzuma

požar, Konzum, Čapljina, Mostar, pljačka, Konzum, konzumiranje coca cole, coca cola, Konzum, Konzum, pljačka, balinovac, Konzum, BIH, Konzum, Konzum, Ledo , Sarajevski kiseljak agrokor, Konzum, BIH

Kiseljaku koji je odobrio pljenidbu dionica Sarajevskog kiseljaka, jednoga od najvećih brendova BiH.

Uprava, na čelu s Antom Ramljakom, zamislila je, posredstvom Leda iz Čitluka i Kiseljaka, dokapitalizirati Konzum svježim novcem kako bi se ojačalo povjerenje povjeritelja, ključnih dobavljača te kompanije, ali i drugih kreditora. Unatoč tome što je ruska operacija preuzimanja dionica djelomično šokirala javnost, to neće ništa utjecati na daljnje planove koncerna o oživljavanju posrnulog Konzuma u BiH.

Naime, Općinski sud u Kiseljaku donio je odluke kojima je ljubljanskom i zagrebačkom Sberbanku odobrena ovrha dionica Sarajevskog kiseljaka, a koje su u vlasništvu Jamnice. U oba ta spora vrijednost predmeta je 67,4 milijuna konvertibilnih maraka (oko 34 milijuna eura). Kreditni aranžman "Općinski sud u Kiseljaku donio je odluku o izvršenju na temelju vjerodostojne isprave - mjenice, u izvršnom postupku tražitelja Sberbank d.d. Zagreb, Varšavska 9, protiv izdavatelja, u visini od 67,4 milijuna KM", objavljeno je.

vecernji.ba