Laže li Hercegovina.info i urednica, sindikati ili ravnatelj Kordić!?

Prosvjedna šetnja sindikati zdravstveni djelatnici
hercegovina.info

Kao nebrojeno puta u zadnjih godinu i pol dana portalu Hercegovina.info, ovoga puta i glavnoj urednici inputira se da objavljuje neistine, da je potplaćen i u službi nekih nevidljivih sila. Uvijek to inputiraju oni kojima se naša istina, koju oni nazivaju laž – ne sviđa. 

Temeljem izjava predstavnika sindikata zdravstvenih djelatnika Ivice Anića i Dalibora Vukovića, da jedino djelatnici Doma zdravlja Mostar nisu smjeli pred Vladu jer im to brani ravnatelj i da je ispred te ustanove došla samo jedna gospođa, samoinicijativo, a drugi nisu smjeli, danas smo objavili tekst na tu temu, a što je ravnateljstvo Doma zdravlja izgleda osobno pogodilo, pa su nam poslali demantij. 

„Ovim putem Vam se obraćamo kako bismo demantirali vijest koju ste objavili na svojim mrežnim stranicama dana 5. studenog a iz koje se može izvući neistiniti zaključak kako je netko djelatnicima Doma zdravlja Mostar zabranio sudjelovanje prosvjednoj šetnji medicinskih djelatnika koji time pokušavaju izboriti se za bolje uvjete rada. Djelatnici Doma zdravlja Mostar su bili prisutni na prosvjednoj šetnji, štoviše nosili su i transparente s kojih se jasno vidi da je riječ upravo o djelatnicima Doma zdravlja Mostar, a to su dokumentirali i fotoreporteri različitih medija koji su pratili prosvjednu šetnju. Nitko nikomu nije zabranio sudjelovanje u prosvjednoj šetnji. Dio djelatnika se, također, pridružio prosvjedu izlaskom na parter Doma zdravlja Mostar o čemu svjedoče brojne fotografije. Ovdje napominjemo kako nije korektno dovoditi u vezu borbu za boljim društvenim položajem zdravstvenih djelatnika HNŽ-a s bilo kakvim političkim aktivnostima bilo koje osobe koja je dijelom radnog kolektiva Doma zdravlja Mostar. Pri tome, razumijemo pravo svakog pojedinca da nesmetano iznosi svoje stavove o bilo kojoj temi, no smatramo kako bi se informacije prije objave ipak trebale i provjeriti, posebno zato što je  Dom zdravlja Mostar u prethodnom periodu imao više nego dobru suradnju s medijima, čija nam je podrška od velikoga značaja u vremenima kad se suočavamo s pandemijom korona virusa“, naveli su u demantiju.

Navelo nas je to da ne vjerujemo svojim očima, ušima, pa ni snimcima, pa smo ponovno pozvali gospodina Vukovića, koji predstavlja 1200 zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u. Kaže da će na svakom sudu i u svakom trenutku ponoviti što je rekao danas našem portalu, da je na prosvjed ispred Vlade - ispred Kordićeva Doma zdravlja došla samo jedna gospođa – samoincijativno(na fotografiji), dok drugi nisu smjeli. Na koncu, čudi se Vuković otkuda takav pritisak na naš portal kad je istu izjavu dao i drugim medijima. 

„Jedini direktor koji nije potpisao sporazum o poslovima koji se ne mogu prekidati i tako onemogućio svoj sindikat da zakonito stupi u generalni štrajk je direktor Doma zdravlja Mostar gospodin Mario Kordić. Njega posebno prozivam ovdje i kažem da se ne može tako ponašati protivno zakonima i ne znam što bi se dogodilo da se izabere i na neku veću funkciju“, kazao je Vuković u javljanju uživo za Federalnu televiziju, koje možete pogledati i u ovom prilogu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Simptomatično je da je Dom zdravlja, ured za odnose s javnošću, cijeli dan trošio energiju da demantira samo Hercegovina.info, premda su svi mediji imali istu ili sličnu izjavu, pa čak i državni servisi.

Uvaženog ravnatelja, kojeg smo do jučer smatrali osobom koja ipak nudi neku svježinu, pozivamo da, ukoliko se smatra oštećenim zadovoljštinu potraži na sudu. Mi kao svjedoke vodimo predstavnike sindikata, i istinu.

PS. Ovima koji čitaju kako im odgovara poručujemo da je tema teksta prosvjed pred Vladom, a da je na njemu bila samo jedna gospođa(gore na slici), koja je po tvrdnjama sindikata došla samoinicijativno. Pozivamo ured za odnose s javnošću Doma zdravlja da taj dio demantira, i navede koliko je predstavnika najvećeg Doma zdravlja u HNŽ-u bilo pred Vladom i tko su oni. Je li to gospođa sa fotografije, ili je bilo i nevidljivih osoba.