Kroz zračne luke u BiH prošlo nešto više od milijun putnika, od kojih je 256 privedeno

Voditelji terenskih ureda zračnih luka u BiH
GP BiH

Rukovoditelji Granične policije BiH održali su radni sastanak u glavnom uredu s načelnikom Terenskog ureda za zračne luke Almirom Bašićem i zapovjednicima TU za zračne luke.

Na sastanku je analizirano izvješće o rezultatima rada u protekloj godini te aktivnosti i poduzimanje mjera s ciljem sprječavanja svakog oblika prekograničnog kriminaliteta u idućem razdoblju.

U zoni odgovornosti Terenskog ureda za zračne luke, u protekloj godini, državnu granicu na zračnim lukama u BiH je prešlo 1 197 042 osoba, od čega je evidentirano 462 252 državljana BiH te 734 790 stranih državljana. 

U zračnim lukama su evidentirana 2062 prekršaja, za koje su uručeni prekršajni nalozi, dok je ukupno kontrolirano 475 osoba, od kojih je 256 lišeno slobode, po osnovu raspisanih tjeralica od nadležnih sudova, MUP-ova, Interpola i dr. 

Rukovoditelji su naglasili da se od svih pripadnika Granične policije očekuje maksimalan angažman u zaštiti državne granice, sukladno zakonu, te su utvrđene i aktivnosti na kojima će se raditi u idućem razdoblju, navodi se iz Ureda za informiranje Granične policije BiH.