KRIVA JE Bacila tek rođenu bebu u grmlje, ali neće u zatvor

Čekić sud
Ilustracija

Učenica (17) jedne škole u Düsseldorfu u ponedjeljak je na Zemaljskom sudu proglašena krivom jer je u kolovozu prošle godine preko ograde u grmlje bacila svoje tek rođeno dijete.

Sud ju je osudio za pokušaj ubojstva iz nehaja i nanošenje opasnih tjelesnih ozljeda. U kaznenom postupku za maloljetnike nije dobila zatvorsku kaznu, piše Fenix magazin.

Umjesto toga, sud je nametnuo dva uvjeta: Djevojka se mora useliti u dom za mlade koju joj dodijeli sud i nastaviti se obrazovati.

Djevojka je priznala kako se boji svojih strogih roditelja, a o trudnoći i rođenju djeteta i dalje šuti. Rekla je kako roditeljima nije rekla niti za vezu s dečkom jer joj to oni ne bi tolerirali.

Tijekom suđenja je navedeno kako je 17-godišnjakinja rodila dijete sredinom kolovoza, a zatim ga bacila preko ograde. Stanari su čuli bebin plač i pozvali hitnu pomoć.

Novorođenče je zadobilo tešku hipotermiju ali je srećom spašeno. Brigu o njemu je preuzeo Ured za socijalnu skrb i sada živi u udomiteljskoj obitelji. Maloljetna majka pristala je dati dijete na posvojenje. Vještak je potvrdio intelektualni nedostatak 17-godišnjakinje, ali je ipak rekao kako je svjesna počinjenog djela te je smatra krivom. Suđenje mladoj djevojci je bilo zatvoreno za javnost.