KRENULO Doček Nove godine u ugostiteljskim objektima u Sarajevu jedino uz potvrde

cijepljen testiran prebolio, covid potvrde
Vlada ŽS

Na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Sarajevske županije, Vlada ŽS je donjela zaključak kojim se dopušta organizirani doček Nove godine u zatvorenim prostorijama ugostiteljskih objekata na području ŽS, uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera, priopćila je Služba za protokol i press ŽS.

U priopćenju se navodi da će gosti objekata morati imati jednu od tzv. CTP (cijepljen/testiran/prebolio) potvrda, a to su: potvrda o izvršenom cijepljenju, negativan antigenski ili PCR test koji nije stariji od 48 sati, ili potvrda o prebolovanoj COVID-19 infekciji u posljednjih šest mjeseci.

Također će se morat poštivati i obavezni razmak između gostiju (jedna osoba na sedam metara kvadratnih), navedeno je u zaključku.

- Za provođenje ovih mjera bit će odgovoran organizator. U protivnom, smatrat će se da organizator krši mjere nadležnih organa i postupit će se po članu 71.a Zakona o inspekcijama ŽS - navedeno je također, prenosi Fena.

CTP potvrda obavezna je i za osobe koje koriste usluge smještaja za kraći boravak u ŽS.

Kako je priopćeno na skijalištima "Bjelašnica" i "Igman" nije potrebno imati CTP potvrdu, ali će na ovim lokalitetima biti pojačan nadzor poštivanja preporuka/higijensko-epidemioloških mjera Kriznog stožera Ministarstva zdravstva ŽS.

Ako se inspekcijskim nadzorom utvrdi ponavljanje njihovog kršenja na skijalištima, uvest će se primjena CTP potvrda, navodi se u zaključku.

Zaključkom Vlade je određeno i da će JU Zavod za javno zdravstvo ŽS, u koordinaciji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje ŽS, provesti screening testiranje na COVID-19 učenika i nastavnog osoblja, do 31. prosinca. Za testiranje djece do 18 godina je obavezna suglasnost roditelja, priopćeno je.