KRAVICA KAO PRIJE PANDEMIJE Broj posjetitelja do kolovoza impresivan

Kravica
Kravica - Oaza u Kamenu

Turistička sezona je u punom jeku i ona u Bosni i Hercegovini prolazi iznad svih očekivanja. Jedan od najvećih bisera Hercegovine svakako je vodopad Kravica koji je ne samo domaća, nego i svjetska destinacija na turističkoj karti.

Ovaj dragulj u ljubuškom kraju neizostavna je stanica brojnih turista po njihovom posjetu Bosni i Hercegovini. Tako je i ove godine. Sve podsjeća na pretpandemijsko vrijeme.

"Možemo reći kako smo iznimno zadovoljni kako se sezona odvija. Na tragu smo 2019. godine kada smo imali veliki broj posjetitelja na Kravici. Kada je riječ o brojkama možemo istaknuti kako smo s jučerašnjim danom, odnosno do 1. kolovoza imali 135.000 posjetitelja", kaže za Hercegovina.info direktor JP Parkovi Nikica Vučić.

Kravica

No, nije u samom početku izgledalo baš najbolje.

"Travanj i svibanj su nam podbacili i bili lošiji, no s odmakom sezone i ljepšim vremenom sve se pokrenulo i sezona je odlična".

Kada je riječ o cijenama koje turisti plaćaju za ulazak Vučić je kazao:

"Cijena ulaska za strane turiste je 10 eura, za djecu 5, dok domaći gosti ulaz plaćaju po cijeni od 10 konvertibilnih maraka".

Kravica

Gostiju ima sa svih strana svijeta.

"Najveći broj posjetitelja imamo iz Poljske, zatim su tu turisti iz Češke, Slovačke, Britanije i arapskih zemalja. Tu su naravno i naši domaći gosti koji su neizbježni", kazao je Vučić. 

Kravica

Kažimo i kako je turistima olakšan dolazak do smog kupališta od ulaza koji se nalazi nekoliko stotina metara iznad istog. Naime, svakih 15 minuta turiste prevozi mali vlak iz kojeg se za vrijeme vožnje može uživati u predivnom pogledu.

Dolazak do samih slapova organiziraju pak privatnici koji iznajmljuju svoje kanue.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.